NRK Meny
Normal

To til sykehus etter frontkollisjon

(NRK) Flesberg: Trafikkulykken på fylkesvei 40 mellom Kongsberg og Svene skjedde etter at to biler har frontkollidert. To personer ble fraktet til sykehus med luftambulanse.

En bil kom over i motsatt kjørebane og kom borti et par biler før den tilslutt frontkolliderte med en fjerde bil.

Foto: Gunnar Grimstveit

Politiet meldte først at en av personene var kritisk skadd. Men etter å ha blitt fraktet med luftambulanse til Ullevål sykehus, kan de opplyse at kvinnen i 30-årene kun har moderate skader.

– Heldigvis er ikke kvinnen kritisk skadd slik politiet først opplyste. Tilstanden kan ofte bli vurdert noe feil ved ulykkesstedet. Kvinnen er nå sjekket hos oss, og har kun moderate skader, sier medievakt ved Ullevål sykehus, Alf Bøler, til NRK.

Tilstanden til den andre kvinnen er som ble fløyet til Drammen sykehuset er lettere skadd, opplyser pressevakt Birgitte Gransæther, ved sykehuset. Denne kvinnen ble også fraktet med luftambulanse til sykehuset og først vurdert som alvorlig skadd.

Tre personer ble fraktet til legevakt med mindre skader, opplyser politiet til NRK.

Veien åpnet like over kl 20 onsdag kveld etter å ha vært stengt siden ulykken. Det melder vegvesenet.

Frontkollisjon

– En bil har kommet over i motsatt kjørebane, og har ikke klart å komme tilbake til sin egen bane. Bilen var deretter borti flere biler, og til slutt frontkolliderte den, sier politiet til NRK.

Trafikkulykke fylkesvei 40

Den alvorlige trafikkulykken på Flesberg skjedde da en bil kom over i motsatt kjørefelt.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Ulykken skjedde da en bil kom over i motsatt kjørefelt rundt kl. 16 onsdag, sør for Skussvik i Flesberg kommune. I alt fem personer i fire biler var involvert i ulykken.

– I to av bilene kom personene seg ut, men en person ble sittende fastklemt i en av bilene, sier operasjonsleder hos politiet, Finn Håvard Aas.

Lange køer

Nødetatene er på stedet og veien blir stengt i lang tid fordi ulykken må etterforskes. Dette skaper lange køer.

– Vi skal prøve å slippe forbi noen biler nå, før vi åpner veien for fullt rundt klokken 19, sier politiet.

Det er meldt om glatte veier flere steder i fylket.

NRK oppdaterer saken.