NRK Meny
Normal

Fikk sjokkbeskjed på Facebook

Moren fikk vite om datterens død på nettsamfunnet.

Clasby Saleems datter
Foto: Privat

I august i år døde datteren til Anita Clasby Saleem i en leilighet i Sverige.

Politiet rakk ikke å informere alle i familien før nyheten hadde lekket ut på nettsamfunnet Facebook.

Det var der moren fikk vite om datterens død.

Minneside

- Det var sønnen min som så det først. Han kom hjem fra jobb, og skulle bare sjekke siden sin. Da ser han at det er dannet en minnegruppe for søsteren hans, og går inn på siden, forteller Clasby Saleem.

På siden stod det «Og ikke du også, Nina». Moren til hun som hadde postet dette, hadde også begått selvmord, forteller Saleem.

- Sønnen min ringer til faren sin og spør hva dette er. I det de snakker sammen blir vi kontaktet av lensmann og prest.

- Hvorfor fikk ikke dere vite det først?

- Hun som fant henne så det ikke nødvendig å ringe oss og informere. Jeg tror det har skjedd noen misforståelser innen politiet.

Drammenspolitiet fikk vite det neste morgen av svensk politi.

- Horribelt

Anita finner fram et bilde av Nina. Bilde viser henne som 15 åring, der hun i en svart kjole med røde prikker skal konfirmeres. Litt mer enn 15 år senere dør Nina av en overdose tabletter. Hun blir 32 år gammel.

- Dette er helt horribelt. De pårørende må alltid få vite slikt først, men på sider som Facebook er det ingen kontroll over dette.

Jeg tror det har skjedd noen misforståelser innen politiet

Anita Clasby Saleem

Må være forsiktige

Nå deler Anita sine erfaringer med bruk av nettsamfunn som Facebook, Twitter og MySpace med andre. Hun mener at man må være mer forsiktig med hva man legger ut og hvordan man bruker disse nettsidene.

- Jeg er mye mer bevisst. Når jeg snakket med venner, fikk jeg vite om flere lignende historier. Mye blir postet som absolutt ikke har noe på Facebook og gjøre, avslutter Clasby Saleem.

Les: Død på Facebook