Hopp til innhold

Fikk jazzpris på hjemmebane

Jazzmusiker Susanna Wallumrød fikk Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris på 300.000 kroner under åpningen av festivalen i ettermiddag.

Susanna Wallumrød

Årets prisvinner av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, Susanna Wallumrød.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Kongsberg-artisten Susanna Wallumrød ble årets vinner av Kongsberg Jazzfestivals store musikerpris, DNB-prisen. 37-åringen kjent som låtskriver, komponist og vokalist i bandet Susanna and the Magical Orchestra. Hun har også utmerket seg gjennom sine tolkninger av låter fra blant andre AC/DC, Dolly Parton og ABBA.

DNB-prisen er på 300.000 kroner. Den skal gå til en utøver som har markert seg på den norske jazzscenen, og som viser potensial for videre utvikling, både nasjonalt og internasjonalt, skriver festivalen i en pressemelding.

Prisen har som uttalt målsetting å være Norges største og viktigste pris på jazzfeltet.

Wallumrød fikk også et bilde malt av Kongsberg-kunstneren Wenche Da Cruz.

Rørt og overveldet

Artisten har gitt ut ti album, og har høstet gode kritikker. Hun fikk Spellemannsprisen både i 2013 og 2014 i kategorien åpen klasse. Hennes siste kunstneriske triumf er soloutgivelsen Triangle, som ble unisont møtt med glitrende anmeldelser da den kom ut i vår.

– Det her er så overveldende og stort, jeg er beæret over at jeg får prisen, sier en rørt Wallumrød fra scenen på Kirketorget.

Hun har opptrådt på Kongsberg Jazzfestival flere ganger, og som en del av prisen skal hun også opptre på festivalen til neste år.

Åpnet med jazzparade

Kulturminister Linda Hofstad Helleland og statsminister Erna Solberg gikk i først i jazzparaden da den gikk gjennom Kongsberg sentrum. Det var Hofstad Helleland som åpnet årets festival.

Kongsberg Jazzfestival

Helleland åpnet Kongsberg Jazzfestival onsdag ettermiddag. Statsminister Erna Solberg er også til stede. Her går de først i festivalens jazzparade.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Festivalsjef Kai Gustavsen opplyser til Laagendalsposten at han tror det vil bli solgt 35.000 billetter til konsertene.

Festivalen varer frem til lørdag 9. juli.