– Jeg har fått et sterkere forhold til Godset

OSLO/DRAMMEN (NRK): Han skapte dramatikk på Marienlyst stadion i Drammen på søndag. Før pause segnet Dagfinn Helgestad om på tribunen.

Dagfinn Helgestad

Dagfinn Helgestad er glad for at han var på Marienlyst stadion da han fikk hjerteinfarkt sist søndag. Nå tilbringer han dagene på Ullevål universitetssykehus.

Foto: Knut Brendhagen / NRK

– Hadde det skjedd et annet sted, sa de som gjorde ultralydundersøkelsen her på Ullevål, så hadde jeg nok ikke vært her, sier Dagfinn Helgestad fra sykesenga på hjertemedisinsk sengepost ved Ullevål universitetssykehus.

Søndag ettermiddag skulle Dagfinn fra Skotselv ta toget til Drammen for å se Strømsgodset mot Stabæk. En signalfeil i Hokksund gjorde at han kom til Drammen først tjue minutter etter kampstart.

– En 19-åring ved siden av meg var ivrig etter å komme fort fram. Jeg sa til ham at jeg er 70 år, du er 19. Skal vi se hvem som kommer først? Så det gikk litt for fort med en uoppvarmet kropp, forteller Helgestad.

Rett sted til rett tid

Bare få minutter etter at han satte seg ned, segnet han om på tribunen. Han våknet opp igjen på akuttmottaket ved Drammen sykehus. Legene konstaterte at Dagfinn hadde hatt et hjerteinfarkt, og han kan prise seg lykkelig over at det kom nettopp på Marienlyst stadion.

– Like i nærheten satt det tre leger fra Drammen sykehus, og en dame som satt rett ved siden av meg, begynte med behandling umiddelbart. Det var nok viktig. Så jeg var absolutt på rett sted til rett tid. Det er jeg glad for, og det var nok meningen at jeg skulle leve litt lenger, sier Helgestad.

Blomster fra Godset

Blomster fra Godset

På kortet som fulgte med blomstene Dagfinn fikk fra Godset, har de skrevet: 'God bedring! Håper du snart er tilbake på kamp! Hilsen oss i SIF'

Foto: Privat

Naturlig nok fikk mange andre tilskuere med seg det som skjedde. På mandag møtte Strømsgodset opp på sykehuset med blomster til Dagfinn. Da la ut en melding på sine facebooksider om at Dagfinn var på bedringens vei, og kommentarene har strømmet inn med ønske om god bedring.

Tirsdag ble Dagfinn flyttet til Ullevål universitetssykehus. Så langt har ikke legene bestemt hvilke inngrep han må gjennom. Uansett må han blokke ut noen blodårer, og kanskje må han gjennom en bypass-operasjon.

Skal tilbake på kamp

Den tidligere læreren er mye ute i skog og mark. Selv om han er spent på legenes avgjørelse, er han likevel ved godt mot. Fra sykesenga garanterer han at han skal tilbake på Marienlyst.

– Med alt som har skjedd, har jeg fått et sterkere forhold til Godset. Jeg kommer ikke til å være redd for å gå på kamp igjen, for jeg er nok tryggere der enn i skauen, avslutter Helgestad.

Dagfinn Helgestad fikk hjerteinfarkt under Strømsgodset-kamp.

Blomstene fra Strømsgodset sto igjen på Drammen sykehus da Dagfinn ble flyttet til Ullevål, men bilde av blomstene ligger på mobilen hans.