– Jeg så blod på kniven

Ørjan Andreassen fikk en dramatisk slutt på ferien da han plutselig ble vitne til hendelsen på Sørlandssenteret i Kristiansand på onsdag.

Ørjan Andreassen

Ørjan Andreassen fra Drammen så den 15 år gamle jenta da hun kom ut av butikken.

Foto: Rushda Syed / NRK

– Jeg ser noen få meter unna der jeg stod, en relativt ung jente med kniv, hun roper «Hjelp! Hjelp!» og virker redde for ett eller annet. Hun virket hysterisk, som om hun var redd for noe jeg ikke kunne oppfatte.

Det forteller Ørjan Andreassen. Han og kona befant seg i umiddelbar nærhet da den 15 år gamle jenta kom ut av Coop OBS butikken på Sørlandssenteret.

– Vi løp i motsatt retning da vi så henne. Vi visste ikke hva som hadde skjedd før vi kom ut av senteret. Jeg så blod på kniven hun viftet med. Om det var hennes eller noen andres, det tenkte jeg ikke på der og da, sier han

Han sier han ikke følte seg truet av jenta i situasjonen.

– Hun virka som hun var mer i forsvarsposisjon enn å være direkte truende overfor noen.

17-åring mistet livet

En 15 år gammel jente er pågrepet, siktet for drap og drapsforsøk etter at hun knivstakk en kunde og en ansatt ved Coop OBS på Sørlandssenteret.

En 17 år gammel jente døde kort tid etter en operasjon klokken 22.00 på Sørlandet sykehus i går kveld. Marie Skuland var sommervikar på Coop OBS på senteret, og var fra Kristiansand.

Også en 23 år gammel kvinne ble angrepet på kjøpesenteret. Hun ble etter operasjon ved Sørlandet sykehus fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus for ny operasjon.

Kvinnens tilstand beskrives i formiddag som kritisk.

Roser Knivdrap Sørlandssenteret

Venner av den drepte 17-åringen har kommentert med roser på Instagram. Det er også lagt ned blomster og lys ved utgangen av senteret.

Foto: Jan-Jørg Tomstad / NRK

Drømte om hendelsen

Ørjan sier han ikke rakk å tenke på hva som skjedde i selve situasjonen. Han og kona kjørte vekk fra Sørlandssenteret så fort det lot seg gjøre, og fikk høre detaljene på hva som hadde skjedd på radioen.

– Dette kan jo gå inn på en. Heldigvis har det gått bra med meg. Kona sa hun hadde drømt om det i natt. Får bare håper det, at det går bra, sier han.

Den siktede 15-åringen blir fremstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.