NRK Meny
Normal

Fem til sykehus etter frontkollisjon

DRAMMEN/RØYKEN (NRK): To biler frontkolliderte på fylkesvei 6 i Røyken kommune. Svært glatte veier har ført til flere trafikkuhell mandag morgen.

Trafikkulykke Nærsnes

Fem personer var involvert i frontkollisjonen mellom to biler på Nærsnes i Røyken kommune.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

En 48 år gammel mann, en 38 år gammel kvinne, to jenter på 15 år og en 4 år gammel gutt ble sendt til sykehus etter en frontkollisjon på fylkesvei 6.

– Den 48-år gamle mannen og en av jentene på 15 år er skrevet ut. De andre ligger inne til observasjon med lettere skader, sier pressevakt ved Drammen sykehus, Odd Vegard Kandal-Wright.

Det var en elbil med fire personer og en personbil med en sjåfør som frontkolliderte på fylkesvei 6 i Nærsnes like etter klokken 8 mandag morgen.

– Sjåføren i elbilen er uskadd, men tre passasjerer er fraktet til sykehuset. Også sjåføren i personbilen ble fraktet til sykehuset for sjekk. Skadeomfanget er foreløpig uvisst, sier Morten Erikson ved Søndre Buskerud politidistrikt til NRK.

Frontkollisjon Nærsnes

Svært glatte veier har ført til flere trafikkulykker i Buskerud mandag. Frontkollisjonen skjedde på fylkesvei 6 i Nærsnes.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Fylkesvei 6 er nå åpnet for normal trafikk igjen, etter å ha vært sperret flere timer etter ulykken.

Svært glatte veier

Det er meldt om svært glatte sideveier i Buskerud og Vestfold, og det har allerede vært flere trafikkuhell i distriktet. Brannvesenet ber folk kjøre forsiktig.

08.14 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Fjellsveien nærheten av Fjell barnehage. En 10.-klassing ble påkjørt av en personbil, og er fraktet til sykehus for sjekk.

– Ifølge vitner skal gutten ha løpt over veien uten å se seg for, sier operasjonsleder Erikson ved Søndre Buskerud politidistrikt.

– Bilisten skal ha holdt lav hastighet, men det er svært glatt på stedet. Gutten som ble påkjørt oppgir smerter i foten, hodet og skulderen, sier Erikson.

Førerkortet til kvinnen som kjørte på gutten i Fjellsveien, blir ikke beslaglagt, da hun skal ha kjørt forsiktig og ikke kan lastes for ulykken, opplyser politiet.

Også i Spikkestadbakken på riksvei 23 i Røyken kommune har det vært en trafikkulykke med to biler involvert.

– Ingen av bilene er kjørbare. En person oppgav smerte i skulder og er fraktet til sykehuset for sjekk, sier operasjonsleder Erikson ved Søndre Buskerud politidistrikt.

Det er redusert framkommelighet på riksvei 23 som følge av ulykken.

En bil kjørte av veien på Sundhaugen i Darbu. Ingen personer er skadet, opplyser politiet i Søndre Buskerud.