Får støtte av innvandrere

Innvandrerråd støtter Ap-politiker i forslaget om å forby burka.

Kvinne kledd i burka i Kabul, Afghanistan
Foto: AHMAD MASOOD / REUTERS

Arbeiderpartiets innvandringspolitiske talskvinne Lise Christoffersen går i dagens Aftenposten inn for å forby burka og heldekkende religiøse klesplagg i Norge. Hun mener at burkaen er undertrykkende og får støtte for sine uttalelser.

Bijan Gharakhani har vært gjennom en hjerteinfarkt og får trening og oppfølging ved Hokksund Kurbad

Bijan Gharakhani vil ha forbud mot bruk av burka.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Les mer: Ap-politiker vil ha burka-forbud

- Jeg er helt enig med Lise Christoffersen. Min mening er at vi ikke kan tillate burka i Norge. Det har ingenting med religion å gjøre og det er kvinneundertrykkelse, sier Bijan Gharakhani som er leder i Buskerud innvandrerråd.

- Dette handler om ukultur

Han mener at det ikke finnes en religion som pålegger kvinner å gå med tunge og heldekkende klær. For Gharakhani handler dette om en ukultur som har bredt seg fra enkelte muslimske land til Europa.

- I mange land bruker jo kvinnene bare hijab, og det mener jeg er godt nok i Norge også, sier han.

Får ikke støtte fra Høyre

20 år gamle Aisha Ahmed er bystyrepolitiker for Arbeiderpartiet i Drammen og har tidligere uttalt seg varmt om islamske verdier. Hun ønsker ikke å kommentere uttalelsene fra partifellen Lise Christoffersen.

Selv om Ap-politikeren får støtte fra innvandrerrådet i Buskerud, får hun ikke det hos politiske motstandere.

- Dette er en viktig debatt å ta, og jeg synes burka er et fremmedelement i Norge, men vi ønsker ikke å nekte noen i å gå med religiøse klesplagg, sier Høyres innvandringspolitiske talsmann, Trond Helleland.