NRK Meny
Normal

Får støtte av Bøkko

Skøytelandslagets trener Peter Mueller er i hardt vær, men får støtte av Håvard Bøkko fra Hol.

Håvard Bøkko er ute av drift i fire uker
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Skøytestjernen mener landslagstreneren ikke bør få sparken.

Selv om Bøkko gikk inn til tredjeplass på 1500-meteren i Vikingskipet lørdag, kom det sportslige i skyggen av bråket i skøyteleiren.

Avgjøres mandag

Muellers framtid som landslagstrener er usikker etter at han skal ha trakassert Maren Haugli i Berlin.

Styret i Norges Skøyteforbund diskuterte personalsaken mot Mueller fredag, men bestemte seg for å utsette avgjørelsen til mandag. Bøkko håper treneren får fortsette.

Påvirker oppladningen

- Jeg synes ikke det er grunn til å sparke ham. Jeg håper styret bruker hodet, sa Bøkko.

Hallingen innrømmer at bråket har påvirket oppladningen hans inn mot verdenscupstevnet i Hamar.

- Det har vært litt for mye rart. Jeg har prøvd å drite i det, men fredag lurte jeg på hvem som kom til å stå på vekslingssiden i dag. Det er ikke noe morsomt, sa Bøkko til NTB.

Taus Mueller

Peter Mueller nektet å snakke om personalsaken etter løpet i Vikingskipet. Da amerikaneren fikk spørsmål om mandagens styremøte, gikk han uten å si ett ord. Skøytepresident Vibecke Sørensen er den eneste som skal uttale seg om behandlingen av saken.

Bøkko ønsker å ha Mueller med videre. På spørsmål om han anbefaler forbundsstyret å la Mueller fortsette, svarte han raskt:

Kort tid til OL

- Det er 83 dager til OL, så da kan dere tippe. For med under tre måneder igjen til lekene, mener Bøkko at man ikke kan finne en bedre trener enn Mueller. Hvis han hadde fått fyken nå, ville vi ikke fått på plass noen som er i nærheten av det kaliberet. Det er ingen i verden som vet så mye om skøytetrening som han gjør, sa Bøkko.

Gir Mueller æren for suksessen

Skøytestjernen har hatt Mueller som trener siden han var junior, og Bøkko har gitt amerikaneren en stor del av æren for at han er kommet i verdenstoppen.

- Jeg synes han er en god trener, og han har et program som passer meg bra. Vi har et bra forhold, sa Bøkko.

Til tross for at bråket rundt Mueller har preget forberedelsene til verdenscupstevnet i Vikingskipet, gikk Bøkko inn til en ny plass på seierspallen på 1500 meter. Men han var ikke særlig fornøyd med eget løp. Bøkko hadde feber mandag og tirsdag, og han følte ikke at han gikk noe toppløp lørdag.

Ikke fornøyd med dagens løp

- Jeg var ikke noe skarp. Det var lite futt. Jeg hadde ikke noe tørt krutt i beina, sa Hol-løperen.

Likevel gikk Bøkko inn til tredjeplass med tiden 1.45,61. Shani Davis tok sin tredje seier av tre mulige på distansen denne sesongen. Amerikaneren gikk i mål på 1.44,27, som er beste tid noensinne i Europa.

Lucas Makowsky fra Canada tok andreplassen med 1.45,40.