NRK Meny
Normal

Får skryt av kongsbergpolitiker

– Vestre Viken-direktøren er byens nye bestevenn, sa Venstres Øystein Senum i formannskapet i Kongsberg.

Adm. dir. Nils Fredrik Wisløff

Administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff fikk i dag skryt av Venstres Øystein Senum da han orienterte formannskapspolitikerne om sykehusplanene.

Foto: Ingvild-Anita Velde

Utspillet kommer etter at det ble kjent at administrasjonen i Vestre Viken helseforetak ikke vil gjøre endringer på Kongsberg sykehus når det skal bygges et nytt sykehus i regionen.

– Hvis vi tenker tilbake et halvt års tid, så er det en helt annen situasjon vi har nå. Det er klart vi skal se på dette som en seier, i hvert fall en delseier. Så skal vi jobbe videre der ifra, sier Venstres Øystein Senum.

Ordførerkandidat for Venstre i Kongsberg, Øystein Senum

Øystein Senum (V) skrøt av sykehusdirektøren i formannskapet i dag.

Foto: Venstre

Administrerende direktør Nils Fredrik Wisløff i Vestre Viken helsefortak smiler når han får høre at han er utnevnt til ny venn av Kongsberg.

– Det er hyggelig, men det er vel kanskje også for å påvirke meg, sier Wisløff.

Administrasjonen i helseforetaket innstiller på at det skal bygges et nytt sykehus på Brakerøya, og at Kongsberg sykehus skal videreføres med dagens funksjoner i påvente av en ny nasjonal helse- og sykehusplan som foreligger i 2015.

– Kampen er ikke over

– Jeg ser det som at Kongsberg sykehus er redda, men kampen er ikke over i forhold til å sikre fremtiden for sykehuset, sier Senum.

Wisløff orienterer formannskapet

Direktør Nils Fredrik Wisløff orienterte i dag formannskapet i Kongsberg om sykehusplanene.

Foto: Ingar Andreassen / NRK

Karin Furuborg, som sitter som uavhengig i formannskapet, har slåss hardt for å bevare sykehuset. Hun er litt mer forbeholden enn Senum.

– For meg virker det som en kamuflert fred. Vi har ikke fått tilbakeført det som allerede er tatt bort, sier Furuborg.

I 2011 ble det beslutta at akuttkirurgien ved Kongsberg sykehus skulle legges ned, og siden har mange kjempet for å få den tilbake.

– Vi er ikke helt i mål. Jeg er veldig misfornøyd med den holdningene de har til akutt bløtdelskirurgi. Det er regjeringen som bestemmer, si vi håper at helseministeren tar det vi sier på alvor, og at de lar kirurgien komme tilbake, sier Odd Mortensen fra Fremskrittspartiet.