NRK Meny
Normal

Får jobbmulighet hos «Alle Gutta»

NEDRE EIKER (NRK): Mjøndalen åpner opp stadionporten for ungdommer som trenger jobberfaring.

MIF gir jobbtrening til ungdom

Mjøndalen og NAV samarbeider om å gi ungdom jobbtrening. Her blir helgens kampbanner tørket ved hjelp av ungdommene Roger Kristiansen og Johnny Thorstensen Johnsen under veiledning av Arne Ellevset i Mjøndalen IF.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

– Tidligere visste jeg ikke hvilken dag det var engang da jeg stod opp. Jeg var sliten og hadde ingen rutiner, sier Roger Kristiansen. Han er en av ungdommene som har fått en mulighet til å få jobbtrening ved hjelp av NAV og Mjøndalen IF.

– Jobben jeg har fått her er den beste jeg kunne fått. Sjefen er god og dessuten er jeg fotballsupporter, forteller Kristiansen med et stort smil om munnen.

Tar samfunnsansvar

Arne Ellevset

Arne Ellevset er ansvarlig for jobbprosjektet i Mjøndalen IF.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Det er dagen etter seriekamp på Mjøndalen stadion og det er mye opprydning som står på agendaen. Flere ungdommer har kommet for å hjelpe til, ikke bare i dag, men på ubestemt tid fremover for å få jobbtrening.

– Vi som klubb er avhengig av hjelp for å klare alle arbeidsoppgavene i løpet av en uke. Vi har hatt noen jobbprosjekter tidligere, men nå har vi fått alt formalisert med NAV. Hensikten er å gi en arena for arbeidstrening, sosialisering og motivasjon for unge i kommunen og målet er naturligvis å få de ut i jobb, sier prosjektansvarlig i Mjøndalen IF, Arne Ellevset.

Nav i Nedre Eiker og Mjøndalen IF har i løpet av vinteren fått til et samarbeid for lokal ungdom mellom 18 og 25 år. Til enhver tid skal ti ungdom som står utenfor arbeidslivet få jobbtrening i idrettsklubben.

– Vedlikehold, mat, vasking, kontorjobbing, rydding og aktiviteter for barn er bare noe av det vi trenger hjelp til, forteller Ellevset før han gir beskjed til to av ungdommene om å dra ut banneret som dekket midtsirkelen i helga slik at det tørker.

– Som klubb har vi et samfunnsansvar som vi ønsker å ta. Alle ungdommene som kommer hit får en arbeidsleder som følger de opp. Dessuten har alle sammen sagt at de har et ønske om å komme til oss.

Unikt jobbprosjekt

Leder for NAV Nedre Eiker, Snorre Opsahl

Leder for NAV Nedre Eiker, Snorre Opsahl, har en stor tro på prosjektet med Mjøndalen IF.

Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

For Nav i Nedre Eiker er det første gang de har inngått et slikt prosjekt.

– Det er en mulighet for unge med mangelfulle CV-er. Ungdommene er ledige og vil få problemer med å komme inn på arbeidsmarkedet siden det er ganske store barrierer i arbeidslivet nå. Derfor er dette en uvurderlig mulighet som gir ungdom en fot innenfor i arbeidslivet, sier leder for NAV Nedre Eiker, Snorre Opsahl.

Takket være jobbprosjektet er rutinene nå på plass i livet til Roger Kristiansen. Han vet hvilken dag det er og ser lyst på fremtiden.

– Drømmejobben er å bli fotballspiller på Mjøndalen og snekker. Sjefen har snekker som yrke, så jeg prøver å få til det nå, sier Kristiansen før han rusler mot tribunen for å rydde opp i kioskene etter helgens kamp.