Får dansk hjelp på 17. mai

I fjor ble en pickup brukt først i 17. mai-toget. I år kommer dansker med musikkhjelp.

Henning Solhaug i Geilo musikklag

Henning Solhaug i Geilo musikklag har hentet dansk hjelp til 17. mai på Geilo.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Geilo greier ikke stille med eget korps på 200- årsjubileet til Grunnloven. Heller ikke i fjor klarte 17. maikomiteen å tromme sammen nok musikanter til nasjonaldagen. Da ble løsningen en pickup med stereoanlegg på lasteplanet.

– Det var ikke særlig stilig, forteller Henning Solhaug i Geilo musikklag.

Reiste til Danmark

Da det samme problemet dukket opp i år reiste likeså godt Solhaug til sine venner i Danmark og ba om hjelp. Og danskene var ikke vonde å be.

– Vi fikk beskjed om at dette fikser vi, sier Solhaug.

Og det gjør danskene. For de sender rett og slett sine tropper til Geilo på 200-årsjubileet for Grunnloven. Korpset, Hjemmevernets Musikkorps Nord-Jylland, som er geilingenes vennskapskorps, stiller foran årets norske 17. mai-tog.

Les også: Drilloppvisning i Drammen

Det danske korpset er på rundt 35 stykker og sammen med de lokale musikantene blir det et korps på rundt 50 personer som skal gå først i 17. mai-toget på Geilo.

– Vi gleder oss til å høre den danske støtten, sier Henning Solhaug.

Håp for fremtiden

Det hører også med til historien av stedets barneskole, Geilo Skole, har startet rekrutteringen til et nytt korps. De unge musikantene fra skolen får også prøve seg i årets tog gjennom Geilo sentrum på grunnlovsdagen.

– De skal selvsagt også få være med, så håper vi at 17. mai-tog bak et lasteplan var første og siste gang i fjor, avslutter Henning Solhaug før han tar frem trompeten og spiller den norske nasjonalsangen.