NRK Meny
Normal

Fant igjen turbildene på Facebook

BESSEGGEN/DRAMMEN (NRK): Fredrik Blekstad (17) mistet minnekortet til kamera på tur over Besseggen. Plutselig dukket bildene opp på Facebook.

Tur Besseggen

Dette bildet delte Toril Hjorthol på sosiale medier etter å ha funnet et minnekort på Besseggen. På bildet er (f.v.) Karine Kronstad, Ida Martine Johnsen, Esther Kronstad og Eirik Østgård.

Foto: privat

Toril Hjorthol gikk over Besseggen sammen med moren Anlaug Arnestad sist lørdag. Midt i det bratteste partiet fant moren et lite minnekort.

– Det lå bortgjemt i en steinrøys midt i det bratteste området. Mamma skjønte ikke hva det var, men jeg så at det var et minnekort til kamera.

Toril Hjorthol

Toril Hjorthol etterlyste eieren av minnekortet på Facebook.

Foto: privat

Toril tok med seg kortet hjem i håp om å finne eieren. Det var mange forskjellige personer på bildene, men hun hadde overhørt at ungdommene var fra Drammen. Mandag la hun ut et innlegg på Facebook der hun etterlyste eieren.

«Vi fant, vi fant, et gjenglemt minnekort bak en stein på Besseggen i helga. Noen som tilfeldigvis kjenner disse menneskene? Ut ifra bildene virker det som en fritidsklubb. Og noen overhørte at de var fra Drammen. Mirakler skjer?»

«Det er mitt»

Innlegget ble delt flere hundre ganger, og sent tirsdag kveld dukket eieren av minnekortet opp. Fredrik Blekstad skrev «Det er mitt. Megaflaks!»

– Jeg delte det og håpet at snøballen skulle begynne å rulle, men at det skulle ta så kort tid, trodde jeg ikke, sier Toril.

Fredrik Blekstad

Fredrik Blekstad (17) er glad for at minnekortet ble funnet.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Fredrik Blekstad hadde vært på tur over Besseggen sammen med 160 ungdommer fra Drammen. Han hadde fått i oppgave å være fotograf på turen. Minnekortet lå i kameraveska, men falt ut da han tok noe ut av veska.

Tok bilder for alle

– Jeg var fotograf på turen og løp frem og tilbake og tok bilder. Jeg tok bilder av mange, men etterpå måtte si at jeg hadde mistet brikken.

Han ble naturligvis veldig glad da han ble tipset om turbildene som var delt på sosiale medier. Det var moren til en av kameratene hans som oppdaget bildene.

– Det var et lite minnekort, så jeg hadde ikke regnet med at noen skulle finne det. Det morsomste er at hun la det ut på nettet og at en av mine venner så det.

Toril har ikke snakket med Fredrik ennå, som også mistet mobiltelefonen sin på turen. De har avtalt på Facebook at hun skal sende minnekortet i posten.

Fredrik Blekstad på Facebook

Fredrik Blekstad har kontakt med Toril Hjorthol på Facebook etter at han også mistet mobiltelefonen sin på turen.

Foto: Chetan Rastogi / NRK