NRK Meny
Normal

Fant igjen stjålet brannutstyr takket være Facebook

Brannkonstabel Even Moan etterlyste en stjålet henger på Facebook. Det førte til at både hans private henger og brannvesenets henger ble funnet på samme sted.

Stjal henger

STJÅLET: Disse overvåkningsbildene viser bilen som stjal Even Moans private henger i Hønefoss den 10. mai.

Foto: privat

Overvåkingsbildene viser en rød varebil som kjører av gårde med bilhengeren til Even Moan. Han delte bildene på Facebook, og i løpet av noen timer ble innlegget delt flere hundre ganger.

– Det er helt utrolig. Folk har ringt meg og sendt meldinger. Det er helt rått hvordan dette har blitt delt, sier Moan.

Han var i ferd med å gi opp håpet om å få igjen hengeren da den var blitt observert på Svinesund, men noen timer senere ringte en mann og sa han hadde sett hengeren i Østfold. Tirsdag kveld fikk Moan en telefon om at hengeren stod parkert på en adresse i Modum.

Even Moan

Beredskapssjef Even Moan i Ringerike brannvesen.

Foto: privat

Dobbel glede

– Jeg ringte politiet som sendte en patrulje. Etter en stund ringte de tilbake og fortalte at de også hadde funnet en henger tilhørende Ringerike brannvesen.

Det var dobbel glede for Moan som er beredskapssjef i Ringerike brannvesen. Hengeren var full av utstyr som brukes til å slukke skogbranner. Den ble stjålet fra et lager på Tyristrand, der den hadde stått parkert etter en øvelse for 14 dager siden.

– Jeg er overrasket over at noen kan stjele både hengeren min og jobbhengeren som stod innelåst. Det er ikke noe hyggelig, men jeg er glad de er funnet.

To menn ble pågrepet på adressen der hengerne ble funnet. De sitter onsdag ettermiddag i avhør på politistasjonen i Hønefoss.