NRK Meny
Normal

Da Polly møtte Pelle

Wenche Simensen ble bedt om å overta et undulatpar, og plutselig lå det fire knøttsmå egg i buret.

Undulatunge

Den nyfødte undulatungen har ikke fått noe navn ennå. De ukleggede eggene er på størrelse med klinkekuler.

Foto: Wenche Simensen / Privat

De fleste som skaffer seg to undulater, er opptatt av at begge skal være av samme kjønn. Ellers kan du, sånn helt plutselig, sitte med et ukjent antall fugler.

Men da Wenche Simensen fra Tyristrand ble bedt om å overta et undulatpar fra noen som skulle reise på ferie, var hun ikke opptatt av hvilket kjønn de to fuglene hadde. Det bar frukter. I midten av januar lå det fire små egg inne i buret til Pelle og Polly. Et av eggene har allerede klekket.

Undulat

Polly er mammaen.

Foto: Wenche Simensen / Privat

– Jeg regner med at et egg til har klekket i løpet av natta, men jeg har ikke sjekket enda. Fuglene sover fortsatt, så jeg vil ikke forstyrre dem, sier den lykkelige matmoren.

Hun har ikke mye jobb med de nyfødte, for det ordner Pelle og Polly sjøl.

– Mens de er så små, er Polly inne i redekassa og mater dem. Pelle får være med på moroa etter hvert, når ungene er klare til å forlate redekassa.

Ekte kjærlighet

Undulat

Pappa Pelle er med på matingen så fort ungene er ute av rugekassa.

Foto: Wenche Simensen / Privat

Hun beskriver forholdet mellom de to undulatene som ekte kjærlighet. De har et avhengighetsforhold, og Wenche er ikke overrasket over familieforøkelsen.

– Ikke for å sette verken Pelle, Polly eller deg i forlegenhet, men var du vitne til unnfangelsen?

– Jeg har sett det en gang. Da sto Polly inntil burveggen på pinnen sin, og etter at hun hadde ristet med fjærene og gjort seg lekker, kom Pelle bort. Hun la stjerten til side, og det hele var over på et par sekunder, sier Wenche.

Tre savner et hjem

Den første undulatungen har allerede et nytt hjem som venter. Alle selges for en symbolsk sum til noen som kan gi dem et godt hjem.

– Det skal ikke være så enkelt å anskaffe seg et dyr, så derfor tar jeg litt betalt for dem.