NRK Meny
Normal

– De evakuerte er ved godt mot

GEILO (NRK) Rundt 70 personer ble evakuert i området rundt ulykkesstedet på Geilo i går. I all hast måtte de løpe fra alt de hadde.

Statens vegvesen på vei inn i ulykkesområde

Statens vegvesen vil trolig ta seg helt inn til ulykkesstedet i løpet av dagen. Området er sperret av for publikum.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Etter sprengningsulykken opprettet politiet en sikkerhetssone på 400 meter, og ingen fikk lov til å oppholde seg innenfor dette området. Det ligger fortsatt udetonert sprengstoff ved ulykkesstedet, og det tar tid å klarere området.

Natten har de evakuerte tilbrakt på Bardøla hotell, som ligger noen hundre meter unna jernbaneundergangen der ulykken skjedde.

Tony Arild Kjøl

Ordfører Tony Arild Kjøl (H) i Hol kommune.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

– Jeg har snakket med flere av dem som har overnattet her, og de fleste er ved godt mot, sier ordfører i Hoel, Tony Arild Kjøl (H).

Onsdag opprettet kommunen kriseledelse, og på Bardøla ble både kriseteamet og et pårørendesenter etablert. Kriseteamet gjenopptar arbeidet torsdag formiddag.

– De kommer til å jobbe så lenge det er behov for dem, sier Kjøl.

Politiet er også til stede på hotellet for å gi de berørte siste nytt om utviklingen. De evakuerte er utålmodige etter å komme hjem. Men de får tidligst flytte hjem på fredag, ifølge NRKs reporter på Geilo.

– Vi skal ta vare på dem på best mulig måte, sier Kjøl.

Den alvorlige ulykken der tre mennesker omkom, preger hele kommunen. Mellom 60 og 70 skoleelever i den østre delen av kommunen kommer seg ikke på skolen i dag, siden riksvei 7, som den eneste veien vestover, fortsatt er stengt. Den åpner tidligst torsdag ettermiddag, og det samme gjelder Bergensbanen.

Veifarende må kjøre rundt ulykkesstedet på Geilo

Turister og fastboende må finne seg i å kjøre en omvei på rundt 2,5 timer, for å komme seg rundt ulykkesstedet.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK