NRK Meny
Normal

Et siste farvel med Eddy

17 år gamle Eddy Singh ble bisatt fra krematoriet i Drammen fredag.

Bisettelse

Mange ble stående utfor kapellet som rommer 160 plasser.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Nærmere 300 mennesker møtte fram for å ta et siste farvel med den unge gutten. Mange fikk ikke plass inne i kapellet og over 100 personer ble stående utenfor. Det var satt opp høyttalere ute for at folk skulle få med seg det som ble sagt.

Det var mandag i forrige uke at 17 år gamle Eddy Singh døde på Ullevål universitetssykehus. Der hadde han ligget i koma siden pinsen da han var på fest i Drammen. Fortsatt er det uvisst om 17-åringen døde av narkotikabruk eller av vold han ble utsatt for den kvelden. To gutter er siktet for grov kroppsskade.

17 år gamle Eddy Singh ble fredag bisatt i Drammen.

– Føler med storebroren

Prest Ivar Flaten ledet bisettelsen hvor mange ungdommer var sterkt berørt.

– Jeg føler med Freddy, storebroren til Eddy. Jeg er storebror selv og snakket derfor om at vi er storebrødre alle sammen og vi har et ansvar for å ta vare på hverandre. Det er en veldig tragisk sak hvor et ungt menneske døde og en storebror kan ikke være overalt, sier prest Flaten.

I bisettelsen kom det fram at de to brødrene hadde et sterkt og nært forhold. Presten forteller også om ungdommer i sorg.

– Det er en veldig sterk dag med mange ungdommer. Han hadde et kjempestort nettverk og mange var der for å ta avskjed og vise sin deltagelse. Det er sterkt når mange ungdommer sørger over å ha mistet en venn.

Siste hilsen til Eddi

Venner i sorg.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK

Minneseremoni i Lier

Etter seremonien i kapellet skal 17-åringen kremeres. Senere blir det holdt egen minneseremoni i Sikh-tempelet i Lier.

Politiet var også til stede ved bisettelsen, men holdt seg diskret i bakgrunnen. Dette fordi det har vært fryktet hevnaksjoner etter dødsfallet.

Venner i sorg

Det var ungdommer som viste følelser og sorg i bisettelsen.

Foto: Per Håkon Solberg / NRK