NRK Meny
Normal

Erkjenner å ha forårsaket konas død

Den drapssiktede 28-åringen erkjenner å ha forårsaket sin kones død på Kongsberg i mars, skriver Laagendalsposten.

Drapet på Kongsberg

Kvinnen ble funnet død i et hus på Kongsberg 19. mars.

Foto: Maria Kommandantvold

Mannen er siktet for forsettlig drap på den 27 år gamle ukrainske kvinnen.

Krimsjef Morten Ole Pedersen sier mannen i avhør har erkjent å ha forårsaket kvinnens død. Han har også forklart at han forsøkte å ta sitt eget liv, sier Pedersen til Laagendalsposten.

Mannens forsvarer, advokat Fredrik Neumann, sier til avisa at han bekrefter at politiets opplysninger fra avhøret er riktige. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken ytterligere.

Les: Drapssiktet blir ikke avhørt i dag

Døde trolig tirsdag

Selv om mannen nå har erkjent forholdet, ønsker ikke politiet å kommentere verken dødsårsak, eller andre forhold rundt selve hendelsen inne i parets bolig.

Det har lenge vært uklart om hendelsen som utløste drapsalarmen skjedde rett forut for at politiet fant kvinnen død, eller om det skjedde langt tidligere. Nå viser det seg at den foreløpige obduksjonsrapporten av kvinnen sannsynliggjør gjerningstidspunktet.

– Den foreløpige obduksjonsrapporten sier at hun sannsynligvis døde tirsdag 18. mars, sier krimsjef Morten Ole Pedersen.

Han legger til at rapporten heller ikke kan utelukke at 27-åringen døde dagen etter.

Det betyr at det politiet mener er et forsettlig drap, sannsynligvis skjedde et døgn før politiet tok seg inn i parets bolig.

I varetekt i fire uker

28-åringen ble varetektsfengslet i fire uker lørdag 22. mars.

Han ble i Kongsberg tingrett fengslet med brev- og besøksforbud. De to første ukene av fengslingen blir under isolasjon.

Bakgrunnen for fengslingen er faren for bevisforspillelse og at mannen, som er spansk statsborger, rømmer landet.