Norsk designer ute med sin første brudekjolekolleksjon

Designer Karina Kjenner Titze fra Lier presenterer sin første brudekolleksjon denne helgen. Kjolene hennes har vi sett på mange kjente kvinner siden debuten, blant annet på Kronprinsesse Mette-Marit.

Karina Kjenner Titzer fra Lier er ute med sin aller første brudekolleksjon

Ute med sin første brudekolleksjon

Denne uken har det vært travelt med tilpassing av brudekjoler på modellene som skal vise dem på catwalken under «Din bryllupsmesse»

– Det er veldig viktig at kjolene passer perfekt til hver enkelt modell som skal vise dem. Derfor bruker jeg tid på dette i dagene før. Etter hvert har jeg fått erfaring, så det er ikke like kaotisk nå som før de første visningene mine, men det er veldig hektisk nå, sier Karina Kjenner Titze.

Jentene som skal vise kjolene tar oppdrag for et byrå ved siden av studier og jobb.

– Hvor viktig er modellene?

– Jentene er veldig viktige, de er flinke og erfarne. Flere av dem har vist mine kjoler tidligere så vi kjenner hverandre. Nå skal jeg bestemme hvem som skal vise de forskjellige kjolene, sier hun mens hun småløper frem og tilbake for å få alt ferdig.

Brudekjole fra Karina Kjenner Titze

Karina Kjenner Titze gleder seg til å endelig vise frem sin første brudekjolekolleksjon.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Flere ønsker spesielle brudekjoler

Tre av kjolene som presenteres på brudemessen i Oslo i helgen er såkalte atelierkjoler. De er sydd på atelieret til designeren i Oslo, og finnes kun i et eksemplar, prisklassen er høy og stoffene eksklusive.

Fra 70.000 kroner må en brud regne med for en slik kjole. De andre kjolene lages på bestilling og sys i utlandet. Her starter prisen på rundt 25.000 kroner. Det er økende etterspørsel som har gjort at den erfarne kjoledesigneren fra Lier har valgt å lage en egen brudekjolekolleksjon.

– Jeg har sydd brudekjoler på bestilling siden 2003. Og fra jeg startet Undorn har vi nok sydd mellom 20 og 30 kjoler i året på bestilling her på atlieet. Men nå kan vi hjelpe flere med brudekjoler og til en lavere pris enn en kjole sydd etter mål.

Bruker mye penger på kjolen

Titze ser at stadig flere kvinner bruker mye penger på brudekjolen når de skal gifte seg.

– Ja, jeg har inntrykk av det. De siste årene virker det som om folk er villige til å bruke ganske mye på hele bryllupet, kjolen, selskapet og lokalene bryllupet skal feires i, sier hun.

Ingen av Titzes kjoler kommer til å selges i vanlige brudesalonger. Alle som vil ha en av kjolene hennes må ta kontakt på telefon eller mail. Også kjolene fra den nye kolleksjonen, selv om de kan leveres raskere enn en spesialsydd kjole.

Brudekjole med perler

Det er krevende arbeid å designe en brudekjole til 70.000 kroner.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Spent på reaksjonene

Titze er selvsagt svært spent før visningen av brudekjolekolleksjonen.

– Det er jo en av Norges største brudemesser så vi er jo veldig spent på hvordan publikum vi ta imot kolleksjonen. Jeg er spent på reaksjonene etter visningen og håper på mange gode tilbakemeldinger selvfølgelig.

Det er kjolene til Karina Kjenner Titze under merket Undorn, som skal vises først under brudeshowet. Tre visninger er det i løpet av søndagen foran et publikum som er kommet for å se kjoler fra mange forskjellige designere og produsenter.

– Hva betyr det at dine kjoler vises først?

– Det er klart det er veldig hyggelig å bli plukket ut til å være først, både først og sist er fint egentlig, men jeg er veldig fornøyd.

Kongelig kjoleleverandør

Sharon Stone

Den kjente skuespillerinnen Sharon Stone har kjøpt en av kjolene til Karina Kjenner Titze fra Lier.

Foto: FRED DUFOUR / AFP

Karina Kjenner Titze er utdannet både i søm og design og debuterte på moteuken i Oslo i 2005. Hun har laget kjoler til mange kvinner. Vi har sett både kongelige og kjendiser i hennes design.

Kronprinsesse Mette-Marit stilte opp som modell i magasinet Henne i en grønn selskapskjole fra Undorn. Den samme kjolen med noen endringer brukte kronprinsessen igjen senere. Og det er akkurat slik Kjenner Tize vil at kvinner skal bruke hennes kjoler.

– Det er vår filosofi og konsept i Undorn at kjolene skal være klassiske, elegante og vare flere sesonger. I tillegg oppfordrer vi kundene til å komme tilbake og gjøre endringer slik at kjolen kan brukes mange ganger. Vi kan legge på et lag i en annen farge, kutte lengden, legge på lengden, sy på ermer eller lage belter.

Kjole til Sharon Stone

Siden debuten med merket Undorn på Oslo Fashion Week i 2005 har Titze laget kjoler til mange kvinner.

Den amerikanske skuespilleren Sharon Stone kjøpte med seg en av hennes kjoler hjem da hun var vertinne under fredsprisutdelingen. Selv om hun har laget både frakker, jakker og cocktailkjoler er det selskapskjolene og brudekjolene hun virkelig brenner for.

– Ja, jeg gjør det. Jeg synes det er veldig moro med kjoler. Til tider har jeg trodd at jeg ville gå vekk fra kjolefokuset, men det er uaktuelt.

Mette-Marit i kjole fra Karina Kjenner Titze

Denne grønne kjolen som Kronprinsesse Mette-Marit bærer er fra Karina Kjenner Titze. Her hentet fra et faksimilie av bladet Se og Hør.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Ydmyk perfeksjonist

Det har blitt mange kolleksjoner siden debuten, men Karina Kjenner Titze tar ikke suksessen som en selvfølge.

– Jeg er veldig ydmyk, jeg har vært heldig og har hatt mange kunder og fått mye publisitet. Men det er like fort å rive ned som å bygge opp så det er viktig å være nøyaktig, jobbe hardt og ha passion for det man holder på med.

Og så er det vel hyggelig med både kongelige og andre profilerte kvinners tilbakemeldinger og skryt?

– Det er alltid moro med tilbakemeldinger, det er det som driver meg videre. Positive tilbakemeldinger tar jeg til meg.

Titze sier det ikke blir den siste brudekjolekolleksjonen hun har laget.

– Nei, det blir nok en kolleksjon hvert år framover nå, det presser seg fram fordi etterspørselen er blitt så stor, smiler hun.