NRK Meny
Normal

Elevene gleder seg over første skoledag

For mange elever i Drammen ble tirsdag årets første skoledag. Etter at lærerstreiken var over i går, kunne elevene endelig sette seg på skolebenken.

Eveline Støyl, Amalie Krokeide og Lavrans Baadsvik

Eveline Støyl (fra høyre), Amalie Krokeide og Lavrans Baadsvik er glade for at skolen endelig er i gang.

Foto: Jan-Erik Wilthil / NRK

Like etter klokken åtte, strømmet elevene ved Drammen videregående skole inn på skoleplassen. For i går ble lærerorganisasjonene enige med KS, og lærerstreiken 2014 var over.

De tre førsteklassingene Eveline Støyl, Amalie Krokeide og Lavrans Baadsvik har hatt noen enkelttimer med undervisning, men de var spente før alvoret startet for fullt.

– Det er den første hele dagen min, så det blir spennende å se hvordan det er å gå her. I dag får vi møte alle de nye lærerne, sier Eveline Støyl.

De tre forteller at det har vært kaotiske dager i det siste. For usikkerheten rundt streiken har vært utfordrende for elevene.

– Hver dag har jeg vært nødt til å sjekke om jeg skulle på skolen og hvilke timer jeg eventuelt skulle ha. Dessuten har det blitt mange fritimer, og det er litt irriterende når du bor langt unna, for det går bare en buss, sier Lavrans Baadsvik.

Startet skoleåret med matteprøve

Alle tre går på studiespesialiserende linje. De må nå ta igjen den undervisningstida de har mistet.

– Det blir nok mer lekser framover, og vi må stå på mye mer på skolen, sier Amalie Krokeide.

Likevel var det en gledens dag for de tre. Den som var mest spent, var nok Lavrans Baadsvik. Han skulle ha matteprøve i sin første ordinære time på Drammen videregående skole.