En million til Nintendo-spill

Ravn Studio har fått en million kroner av Norsk Filminstitutt for å lage Nintendo-spill.

Nintendo DS
Foto: TORU YAMANAKA / AFP

Prosjektet til det drammensbaserte studioet skal hete Sooperdoodler og er basert på den norske tegneren Øistein Kristiansens tegneunivers.

Tinka Town, som er en av eierne av Ravn Studio, er fornøyd med å ha fått penger, og nå begynner neste del av prosjektet.

-- Vi vil bruke pengene til å lage en pilot som vi skal presentere for Nintendo, sier hun.

Nintendo har godkjent Ravn Studio som autorisert Nintendo spillutvikler, og er veldig entusiastiske til ideen om et kreativt spill der man kan lage sine egne tegninger.

- På et av de aller første møtene med dem ønsket de at vi kanskje kunne lage en serie med spill, sier hun.

Vil få hele verden til å tegne

Selv om Tinka Town ikke kan spille Nintendo DSn sin og bli intervjuet på samme tid gjør Ravn Studio flere ting samtidig. De var de første i Norge som produserte et Playstation 3 spill, og det etterlengtede dataspillet "Englekræsj" er planlagt å komme før skolestart.

Spillet "Sooperdoodler" er basert på Øistein Kristansens tegneunivers, og han er kjent fra blant annet tv-serien "Øisteins Blyant" som gikk på NRK i fjor i tillegg til å være en stor stjerne i Asia. Hans ubeskjedne visjon er å få hele verden til å tegne, og med et spill på Nintendo DS er han i hvertfall et skritt i riktig retning.

Selve prosjektet er i startfasen så det er flere ting Ravn Studio og Tinka Town må ta hensyn til før spillet kan bli en realitet.

- Det avhenger veldig av det tekniske, sier hun.

Tommelen opp?

Nils Anderssen er den som tar i mot alle ideene og gir tommelen opp eller tommelen ned for hva som er mulig å gjennomføre for å få et best mulig resultat.

- Det er veldig mange muligheter og veldig mange begrensninger, sier han.

- Hva er fremtiden for dette spillet?

- Fremtiden er at vi selger i bøtter og spann, og at det blir en kjempesuksess. Vi har veldig tro på dette, sier Tinka Town.