En flåte av politibåter på fjorden

Seks politibåter vil være på vannet i Oslofjorden i helga. Politiet satser på en storaksjon for å gjøre sjøen trygg for alle.

Politibåt
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Politiet i fire politidistrikter rundt Oslofjorden samarbeider denne helgen om en storaksjon på sjøen.

Til sammen seks politibåter fra Søndre Buskerud, Asker og Bærum, Oslo og Follo kontrollerer båtførere og båter.

Hensikten er å skape et tryggere sjøliv, sier lensmann i Hurum, Reidar Foss.

 

- Det skal være trygt å svømme på innsida av ei badebøye. Kommer det en båt inn til deg, skal du kunne være trygg på at det er en edruelig båtfører du har med å gjøre, sier Hurum-lensmannen.

Unngå ulykker 

- Hvis det skulle skje et eller annet galt, blir tryggheten mye større dersom en har med seg de redningsvestene det er påbudt å ha med i båt. Folk kan også bli flinkere til å huske å tenne lanterna etter at sola har gått ned, sier lensmann Reidar Foss.

Informasjon

Lensmannen sier at mye av hensikten med politiets massive tilstedeværelse på fjorden denne helga, er å spre informasjon.

- Vi vil spre informasjon og opplyse folk om hvordan det går an å gjøre sjøen til et trivelig og trygt sted å være for alle, men vi har også til hensikt å luke ut dem som ikke klarer å oppføre seg, sier han.

Verstinger

- Ser dere mye stygg og uvettig kjøring på sjøen?

- Her som ellers, er det de få som ødelegger for de mange. 98 prosent av dem som er på sjøen, oppfører seg ordentlig. De få som ikke gjør det, er ofte noen ordentlige verstinger. De ønsker vi å få vekk, sier Foss.