NRK Meny
Normal

Elvefesten er i gang - se bildene her

Elvefestivalen er i gang for fullt. Det strålende været kan gi publikumsrekord i det Elvefestivalen har 20-års jubileum.

Dampbåt på Elvefestivalen

Båtene som ville sikre seg en plass midt i smørøyet i Drammen sentrum, har ligget her i nange dager allerede. Der måtte man være veldig tidlig ute.

Tivoliet i parken er på plass for lengst, de første aktivitetene er allerede gjennomført.

På Marienlyst har tusenvis av ungdomsskoleelever deltatt i skoleløpet, og på elva har raske båter sluppet hestekreftene løs.

Klokka 16 åpnet Torgscenen som vanlig med presentasjon av vinnerne av Barnas Grand Prix 2015. En time senere er det Holmestrand Storband sin tur.

Mye folk

Da NRK beveget seg rundt i byen i 16-tiden var folk i ferd med å strømme til sentrum for alvor. Og de har litt av en kveld i vente. De som kjeder seg her har rett og slett et fritidsproblem.

Drammen park bugner av forskjellig lag og foreninger av alle slag, og alle er ivrige etter å vise frem det de driver med. Er du interessert i kunst er Kunstkvartalet stedet for deg. Der lover arrangøren vakre og interessante utstillinger.

Klokka 1800 åpner selve festivalområdet på Gamle Kirkeplass, og allerede tre kvarter senere er Bertine Zetlitz første artist ut. Deretter går det slag i slag med musikalske høydepunker. Monica Heldal, Hellbillies, Jonas Alaska, Morten Abel og Ulf Lundell står på programmet fredagskvelden.