NRK Meny
Normal

– Kampen kommer ikke veldig beleilig

Vegard Hansen vil heller slå Haugesund på søndag, enn Rosenborg torsdag kveld. Her kan du se kvartfinalekampen mellom Rosenborg og Mjøndalen fra klokken 19.30.

Kampen starter kl.19.35.

– Cupen er bonus for oss. Serien er det vi lever av. Men i dag så er det cupen som gjelder og det hadde vært en utrolig opplevelse å gå videre til semifinalen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Kun to lag har slått Rosenborg i årets sesong. Bruntrøyene fra Nedre Eiker er ett av dem.

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er glade for å ha kommet til kvartfinalen, det er ikke så mange som gjør det. Vi vet at det er en tøff motstander som møter oss. Vi ble trukket mot Rosenborg, og må reise til Lerkendal å gjøre så godt vi kan, forklarer Hansen.

Vegard Hansen

Vegard Hansen sier situasjonen i eliteserien er prekær, og vil nok heller slå Rosenborg i serien enn i kvartfinalen i NM.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Er det umulig?

– Nei, det er det ikke. I fotball er det veldig sjelden umulig. Vi er i samme divisjon og vi har slått dem før, så vi vet at det går. Men det er den vanskeligste motstanderen vi kunne fått.

Pellegrino spiller fra start

Mjøndalen har brukt den siste perioden til å forsterke laget, og flere av nykommerne kan være på plass på Lerkendal torsdag kveld.

Amahl Pellegrino

Amahl Pellegrino, her i aksjon for Lillestrøm, får sin debut for Mjøndalen mot Rosenborg.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Vi har et spennende lag og noen nye spillere på vei inn. Jeg gleder meg til å se hvordan laget fungerer med de nye på plass, sier Hansen.

– Hva er status?

– Vi jobber med å få Erik Hurtado klar. Med tidsforskjellen så vil det ikke skje noe der før klokken fem i ettermiddag, så det blir veldig nære inn mot avspark. Han er med, så får vi se om han blir klar, sier Hansen og fortsetter:

– Når det gjelder Tokmac Nguen så er ikke han klar før på søndag. Pellegrino han spiller, bekrefter Hansen.

– Er det greit med en cupkamp nå, eller har du allerede et halvt øye på Haugesund-kampen?

– Kampen kommer ikke veldig beleilig. Kunne jeg valgt akkurat her og nå, så ville jeg nok heller slått Haugesund enn å vinne i dag. Det er prekært i serien. Vi trenger poeng og så bli cupen bonus, sier Hansen før han legger til:

– Vi vet at det er mulig å få med seg noe. Vi kan spille jevnt med dem i perioder og det kan være en dag hvor de ikke lykkes så godt. Da skal vi være over dem med en gang. Så får vi se om vi klarer å såre dem.