Ektefelle fengsles i fire uker

Kvinnen som er drapssiktet etter at ektemannen hennes ble funnet død i en utbrent bil i Lier, varetektsfengsles i fire uker.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

I denne kabrioleten ble mannen funnet død 27. mars i år.

Foto: NRK

Vibeke Gjøslien Martins.

Politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins på fengslingsmøtet fredag formiddag.

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

Det er i tråd med det politiet ønsket. Den drapssiktede kvinnen fra Lier ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Drammen tingrett klokken 10.00 fredag formiddag.

I ettermiddag ble det klart at kvinnen fengsles i fire uker. To av dem i full isolasjon, med brev- besøks- og medieforbud.

– Vi mener fortsatt at det er skjellig grunn til å mistenke henne for å ha begått et forsettlig drap eller medvirket til det på sin ektefelle. Og vi mener at det fortsatt foreligger bevisforspillelsesfare hvis hun ikke holdes i varetekt, sier politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins til NRK.no etter rettsmøtet fredag.

52-åringen er siktet for drap på sin ektemann som ble funnet død i en utbrent bil på Tranby i påsken.

Rettsmøtet fredag gikk for lukkede dører av hensyn til etterforskningen og fordi politiet ikke utelukker at det kan finnes andre medhjelpere.

– Vi har ingen navn på blokka per i dag, men jeg kan ikke utelukke at det kan være andre medhjelpere der ute, sier Martins.

– Har ikke sikker dødsårsak

Politiet venter fortsatt på den endelige obduksjonsrapporten som kan gi svar på hvordan mannen døde.

– Vi har ikke sikker dødsårsak eller dødstidspunkt ennå, sier politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins til NRK.no.

52-åringen ble påskeaften fengslet i to uker med brev-, besøks- og medieforbud etter at Drammen tingrett ga politiet medhold i at det var skjellig grunn til å mistenke henne for forsettlig drap på ektemannen.

– Et svakt fundament for siktelsen

Om kvinnen blir varetektsfengslet i fire nye uker eller ikke, blir klart i løpet av dagen.

– Jeg ser ikke her at man har et grunnlag for videre varetektsfengsling. Man har et svakt fundament for denne siktelsen slik jeg oppfatter det, sier kvinnens forsvarer Bent Luther til NRK.no.

– Det skal være en skjellig grunn til mistanke og det skal det være ut ifra objektive kriterier som kan knytte henne til en tenkt drapshandling. Ut ifra det som er lagt frem og som er pekt på, så tilsier ikke det at det er tilstrekkelig grunnlag etter mitt skjønn, forklarer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bent Luther.

Bent Luther er kvinnens forsvarer. Han sier kvinnen nekter for å ha noe med denne saken å gjøre.

Foto: Christina Honningsvåg / NRK

– Gjennomgår overvåkingsvideoer

Den sikta kvinnen ble avhørt igjen sist fredag. Martins vil ikke si noe om hva kvinnen har sagt i avhør, utover at kvinnen fortsatt stiller seg uforstående til siktelsen og nekter straffskyld.

– Vi etterforsker saken for fullt. Vi jobber med videre vitneavhør og vi gjennomgår blant annet teledata og overvåkingsvideoer, sier politiadvokaten.