NRK Meny
Normal

Ekstern gransking av korrupsjonssak

Torsdag kveld bestemte kontrollutvalget i Drammen at byggesaksavdeling skal granskes eksternt etter korrupsjonssaken. To ansatte i avdelingen er siktet for grov korrupsjon, etter at de skal ha mottatt flere hundre tusen kroner fra utbyggere.

Drammen rådhus

Torsdag kveld møttes kontrollutvalget i Drammen i rådhuset.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Dette er en alvorlig sak. De retningslinjene som er en del av kontrollutvalgets arbeid, peker på at i saker av svært alvorlig karakter, blant annet saker som inneholder korrupsjon, så er det naturlig å bruke institusjonen gransking for å komme til bunns i saken, sier Eivind Knudsen (Ap), som er leder av kontrollutvalget.

Eivind Knudsen

Eivind Knudsen fra Arbeiderpartiet er leder for kontrollkomiteen i Drammen. Her er han på vei inn på møtet torsdag kveld.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Konklusjonen kom etter et nesten seks timer langt møte. Kontrollutvalget ville ha mest mulig informasjon om den pågående korrupsjonssaken, før de tok en avgjørelse.

– Det var viktig for oss at den avgjørelsen vi tok var grundig debattert, slik at alle følte seg trygge på at dette var den rette løsningen. Vedtaket om ekstern gransking var enstemmig, sier Knudsen.

Kommunens revisor ikke egnet

I Drammen er to saksbehandlere i byggesaksavdelingen pågrepet og siktet for grov korrupsjon. De skal ha tatt imot penger fra rundt 30 utbyggere i kommunen. Til sammen skal det dreie seg om flere hundre tusen kroner.

Les også:

Det har blitt diskutert i kommunen om Buskerud kommunerevisjon kan stå for granskingen. Som kommunens valgte revisor, fant kontrollutvalget det vanskelig å bruke dem i den opprydningsjobben kommunen står overfor.

– Her er det viktig å få noen utenfra til å se på saken. Vi er av den oppfatning at det beste er at de ikke har noen tilknytning til Drammen, sier Knudsen.

Vil lære av feil

I midten av februar legges letingen etter en gransker ut på anbud. Håpet er at granskingen skal starte i løpet av mars. Hvor lang tid det vil ta, avhenger av hva granskerne finner, mener Knudsen.

– Det viktigste for oss er at man kommer til bunns i saken, samt at kommunen får mulighet til å lære av de feil som er begått.