NRK Meny
Normal

Ekspertene tror på Mjøndalen

Og Strømsgodset gleder seg til lokaloppgjør.

Arne Scheie om Mjøndalen

Arne Scheie er imponert, men ikke overrasket, over at Mjøndalen kjemper om kvalifisering til eliteserien i fotball.

Pensjonert fotballkommentator i NRK, Arne Scheie, holder Mjøndalen som favoritt til å møte enten Brann eller Sogndal om en ledig plass i eliteserien i fotball neste år.

– Jeg vet jo at klubben har jobbet godt i mange år, det er kultur og det er historie i Mjøndalen. Det viser seg ofte at det er lag med disse tradisjonene som kommer tilbake i norsk toppfotball, sier Scheie.

HER KAN DU HØRE HVA EKSPERTENE MENER:

LES OGSÅ: Mjøndalen sikret kvalifisering

Imponert over klubben

Arne Scheie har latt seg imponere over sesongen til Mjøndalen, særlig fordi klubben ikke har de økonomiske musklene som andre klubber har.

– Det er en veldig god prestasjon av et lag fra et lite sted, det har jo blitt sånn i fotballen at det ofte er lag fra de store byene som preger toppen. Det Mjøndalen har gjort i år er et hyggelig unntak, sier Scheie.

Mjøndalen skal nå først spille kvalifisering mot andre lag i samme divisjon, hvis laget vinner kampene skal laget spille mot enten Brann eller Sogndal om retten til å spille i eliteserien i fotball neste år.

LES OGSÅ: «Ibba» sendte Brann nærmere nedrykk

Bratseth advarer mot pengebruk

Flere tidligere toppspillere er også imponert over Mjøndalens sesong, men tidligere landslagskaptein Rune Bratseth advarer klubben mot overdreven pengebruk dersom det blir opprykk til det gjeveste selskap i norsk fotball.

Rune Bratseth om Mjøndalen

Tidligere landslagskaptein Rune Bratseth, advarer Mjøndalen mot overdreven pengebruk.

– Det har blitt mindre penger i norsk fotball og det betyr at klubbene må satse mer på yngre og lokale spillere enn før. Det er veldig skummelt hvis klubber går i den fella at de bruker penger de ikke har for å berge plassen, så rådet må være å bevare roen og ha tro på egne egenskaper og filosofi, sier Bratseth.

Han har troen på at det er plass til to lag fra Buskerud i samme divisjon neste år, men tror det kan bli tøft økonomisk.

– Begge klubbene har sine tilhengere, men om det er nok til å trekke folk til kampene og få nok inntekter, vet man jo ikke. I forhold til sponsorer vil nok Mjøndalen merke at konkurransen fra Strømsgodset er stor, sier Bratseth.

LES OGSÅ: Tromsø rykker opp.

LES OGSÅ: Sandefjord er seriemestere

– Muligheten er der

NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken, har også troa på at Mjøndalen kommer til å spille kvalifisering mot enten Brann eller Sogndal neste år, men er likevel i tvil om laget kommer til å spille i eliteserien neste år.

Karl-Petter Løken om Mjøndalen

NRKs fotballekspert, Karl-Petter Løken, tror Mjøndalen fort kan bli laget fra 1. divisjon som skal spille om retten til eliteserie neste år.

– De siste 12 årene med kvalifisering viser at det er omtrent 25 prosent sjanse for at laget fra 1. divisjon slår laget fra eliteserien i kvalifisering, så det blir nok ikke enkelt. Likevel er det nok store sjanser for at Mjøndalen blir laget fra 1. divisjon som skal spille om retten til opprykk, sier Løken.

Hva sier så storebror Strømsgodset om å spille eliteseriekamp mot Mjøndalen dersom det blir opprykk? Tidligere kaptein Alexander Aas ønsker laget velkommen til lokaloppgjør.

– Så lenge vi vinner de kampene er det jo veldig gøy, smiler Aas, som nå jobber med å få sponsorpenger til klubben. Og akkurat det er et område der han tror Mjøndalen vil slite.

– Det er tøft og jeg tror det blir tøffest for Mjøndalen som skal få tak i nye sponsorer for å øke budsjettet. dermed blir det kriging om de samme mediaene, men jeg tror nok vi stiller sterkest der, sier Aas.

Alexander Aas om Mjøndalen

Alexander Aas ønsker Mjøndalen velkommen til Marienlyst stadion neste år ... så lenge Godset vinner.

Foto: Tore Meek / Scanpix