E16 var stengt i over fem timer

HOLE/DRAMMEN (NRK): En trailer har i morgentimene fredag sperret hele veien ved Garntangen i Hole. Nå er veien helt åpnet.

Vogntog sperrer E16

Traileren sperrer hele veibanen.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

E16 er nå åpnet ved Garntangen, etter at et vogntog sperret hele veibanen i morgentimene fredag. Veien var helt stengt i 5,5 timer.

Det var lange køer i området.

– Det står biler i begge retninger, men politiet har gjort det de kan for å omdirigere trafikken, sa NRKs reporter på stedet, Anette Skafjeld.

Vogntog sperrer hele veibanen

Det vil ta flere timer før E16 åpnes for normal trafikk.

Foto: Anette Skafjeld / NRK

Mange har prøvd å kjøre fylkesvei 156 på østsiden av Steinsfjorden, men der er det også stengt på grunn av en bilberging. En buss og en lastebil har kjørt seg fast mellom Sundvolden og Åsa. Et kjørefelt er sperret, men det er ifølge politiet mulig å passere med personbil. Det er uvisst når den veien åpner.

– Fylkesvei 156 har vel aldri vært anbefalt til omkjøring, og det er nok derfor det er problemer der nå, sa trafikkoperatør Tove Vårsjø ved Vegtrafikksentralen til NRK tidlig fredag morgen.

Anbefalt omkjøring for begge veier har vært via Drammen.

Ifølge politiet er det svært glatt på sideveiene i området. De ber bilister følge omkjøringsforslaget til Vegtrafikksentralen.

Få siste nytt fra trafikken på NRK Trafikk

NRK oppdaterer saken.

Laster kart, vennligst vent...