NRK Meny
Normal

Dyrt å bli tatt med trimma moped

Flere ungdommer er bøtlagt og har fått prikker i førerkortet for å ha trimmet mopedene sine til å tåle høyere fart enn det som er lov.

Moped

Det er forbudt å trimme mopeder slik at de kan kjøre raskere.

Foto: Kai Stokkeland / NRK

Denne uka holder politiet i Søndre Buskerud mopedkontroller utenfor flere skoler for å avdekke om mopedene er trimmet.

Flere av ungdommene ble overrasket da de så politets kontroll utenfor skolen.

Det ble en dyr dag for flere av ungdommene. Mopedeier Ole Magnus Smith ble 4200 kroner fattigere og 3 prikker rikere.

– Jeg ble tatt for trim, men det er verdt det. Det er så mange farlige forbikjøringer, jeg har blitt truffet i styret flere ganger mens jeg kjørte i 45 i en 80-sone. Derfor bestemte jeg meg for å trimme.

Tar risiko med trimma moped

En svart ATV ble avskiltet på stedet av David Kristiansen fra Vegvesenet. Ved siden av på parkeringsplassen står Sindre Christoffer Schwaa. Det er han som eier kjøretøyet.

– Det som er skjedd er at jeg har kjørt en firehjuling som ikke var godkjent for å kjøre på veien. Jeg mente det er lov.

Sindre hadde handlet i god tro, og endte opp med avskilting. Han var ikke den eneste forteller politibetjent Edmund Molland.

– Det er et trafikksikkerhetsproblem å kjøre med trimma mopeder, vi ser alvorlig på det, vi vil ikke ha flere skadde og drepte i trafikken.

– Tror du ungdommene har lært noe ?

– Vi har avskiltet flere her i dag. Jeg tror flere har fått seg en lærerpenge og flere har sett at det er en sjanse for å bli kontrollert.