NRK Meny
Normal

Du får en billigere gave fra sjefen

Gaven fra arbeidsgiveren din blir mindre i år.

Julegaver

Det kan være at sjefen har snudd på krona for å gi deg en julegave å legge under treet i år.

Foto: Scanpix / SCANPIX

Julehandelen er i gang for fullt og langt i fra alle er ferdig med julegavene.

I år kan det se ut som at gaven fra sjefen blir litt mindre og litt billigere enn tidligere år.

Les også: Gir julegaver av frykt

Merker finanskrisen

Buskeruds største leverandør av firmagaver har merket en klar nedgang fra året før. Daglig leder Lasse Ygård ved Kontorcompagniet i Drammen regner med å sende ut 5000 gaver ut til bedrifter, som skal gi de ansatte eller samarbeidspartnerne en oppmerksomhet til jul. Ygård har merket at bedriftene bruker mindre penger på gavene i år enn i fjor.

- Vi regner med en tilbakegang på 15-20 prosent i forhold til 2008. Så vi merker finanskrisen, vi også. Fortsatt er det litt igjen, og det er alltid noen etterslengere som kommer og skal ha julegaver i slutten av desenber, sier han.

Les: Denne får du fra din kjære

Les også: Østlendinger bruker mest

Kjøper ikke noe ekstra

Julegave

Hva gir sjefen deg til jul i år?

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

For i 2008 hadde Kontorcompagniet en omsetning på 3.5 millioner kroner i firmajulegaver, men i år regner de med å lande på rundt 2.7 millioner kroner. 120 bedrifter kjøper julegavene sine her, men i år tenker de seg om to ganger før de bestiller.

- Tidligere har de som for eksempel har kjøpt 150 julegaver også kjøpt noe ekstra til å ha liggende. I år ser vi at de er bevisste på antallet gaver de skal ha, forklarer Ygård.

- Viktig å ta vare på de ansatte

Vigdis Fiske fra Pyramidenereiser i Drammen er på besøk hos Kontorcompagniet for å velge ut julegave for de ansatte, de har ikke planer om å kutte i julegavebudsjettet.

- Vi har muligheten, så da gjør vi det. Vi vil ta vare på de ansatte. Jeg tror det er veldig viktig å ta vare på dem på denne måten. Alle gleder seg til en pakke til jul. Men vi har ikke bestemt oss for hva de skal få ennå, men her er det mye å velge i, sier Fiske.