NRK Meny
Normal

Drømmer om et bedre liv for kameraten

Ørretfiske på Kolahalvøya, et godt liv for barnebarna, fred på jord og et bedre pleietilbud til en kamerat i rullestol. Folk i Drammen drømmer i dag.

Asbjørn Nordem Karlberg

Flere drømmer å andres vegne i Drammen i Dag. Asbjørn Nordem Karlberg er en av dem.

Foto: Eivind Bulie / NRK

NRK samler inn drømmer denne uka. I forbindelse med grunnlovsjubileet samles små og store fremtidsdrømmer inn, noen skal brukes på tv og nett utover våren og alle drømmene skal samles i et tidskapsel.

Når man om hundre år lurer på hva Norges befolkning drømte om i 2014 ligger alle drømmene tilgjengelig i nasjonalbibliotekets arkiver.

Drøm i Drammen

Tidligere i uka har folk på Ringerike fortalt om drømmene sine, og fredag forteller folk i Drammen om hva de ønsker og håper på for fremtiden.

Les: – Alle bør få definere seg selv

Og drømmene er mange: de store visjonene om at verdens kriser og kriger skal ta slutt, om å åpne egen virksomhet, om å gjøre det bra i studiene, at barn skal få det godt og at barnebarna får en god fremtid.

Noen drømmer er nære og familiære, andre er storpolitiske og visjonære.

Drømmer for andre

Mange har drømmer på egne vegne, men flere håper også på noe godt for en venn eller nabo.

– Jeg drømmer om at kameraten min som sitter i rullestol skal gå igjen, og at han skal få bedre hjelp når han sitter i rullestolen.

Det sier Asbjørn Nordem Karlberg, som var en av dem som møtte opp på biblioteket i Drammen i dag for å dele drømmene sine.

Drømmer i Drammen

Zainab Taghizadah er en av de som har delt sine drømmer med NRK i Drammen på fredag.