NRK Meny
Normal

Drapssiktet nekter å la seg avhøre

Kvinnen som er siktet for å ha drept mannen sin i Lier, nekter fortsatt å forklare seg for politiet. Mannen ble funnet i en utbrent bil på Tranby i slutten av mars.

Den utbrente bilen som ble funnet på Lier

Mannen ble funnet død i en utbrent bil på en parkeringsplass på Tranby i Lier i slutten av mars. Kona ble senere pågrepet og siktet for drap.

Jørgen Mowinckel

Advokat Jørgen Mowinckel sier den drapssiktede kvinnen ønsker å treffe barna sine.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK

Det har gått nesten to måneder siden den drapssiktede kvinnen sist snakket med politiet. Ifølge kvinnens forsvarer ønsker hun å treffe barna sine før hun lar seg avhøre igjen.

– Er ikke det litt selvsagt at hun vil treffe barna. Barna har mistet sin far og hun sitter i varetekt, sier advokat Jørgen Mowinckel.

Mannen ble funnet død i en utbrent bil på Tranby i Lier i slutten av mars. Kona ble senere pågrepet og siktet for drapet. Den 52 år gamle kvinnen nekter straffskyld.

Forsinker etterforskningen

Ifølge politiet har de ikke avhørt 52-åringen siden 8. mai. Det at kvinnen er lite samarbeidsvillig forsinker etterforskningen av saken.

Les: Mener mannen tok sitt eget liv

Aktor Vibeke Gjøslien Martins

Politiadvokat Vibeken Gjøslien Martins her fotografert under det første fengslingsmøtet.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

– Vi ønsket å avhøre henne 5. juni, men hun ønsket ikke å svare på spørsmål fra politiet, sier politiadvokat Vibeke Gjøslien Martins.

Nå venter politiet på at kvinnen skal si at hun er klar for nye avhør.

– Vi har mange spørsmål i saken. Vi har mye vi lurer på og mange spørsmål vi ønsker å stille henne. Men vi må respektere hennes rett til å nekte å la seg avhøre, sier Martins.

Nytt fengslingsmøte 5. juli

– Er dere villig til å la henne treffe barna for å komme videre i etterforskningen?

– Slik det er nå er hun fengslet på brev- og besøksforbud som innebærer at hun ikke får treffe noen andre enn sin forsvarer. Det er begrunnet med fare for at hun skal ødelegge bevis om hun slippes ut, sier Martins.

5. juli vil kvinnen bli fremstilt for ny varetektsfengsling. Da vil politiet be om at hun blir sittende i varetekt mens etterforskningen pågår. Ifølge hennes forsvarer har de ikke tatt stilling til når hun vil prate med politiet igjen.

– Vi har ikke diskutert dette på en stund, jeg synes ikke dette er noe jeg skal ta opp med henne hele tiden. Men det kan jo hende at hun skifter mening, sier Jørgen Mowinckel.

Politiet undersøker Lier-bolig

Politiet gjorde flere undersøkelser i ekteparets bolig på Tranby.

Foto: Runar Henriksen Jørstad/NRK