Drammenspar vant hver sin radiopris

Ekteparet Borgen Werring fra Drammen vant i går hver sin pris da radiofolket var samlet til Prix Radio. – Dette hadde vi aldri trodd, sier Anne-Marit og Anders.

Anne-Marit og Anders Borgen Werring

Anne-Marit og Anders Borgen Werring vant hver sin pris under radiobransjens store, årlige prisutdeling Prix Radio.

Foto: Hanne Hoftun / NRK

Anne-Marit fikk pris sammen med redaksjonen i NRK Buskerud for ekstrasendingen under flommen i september i fjor. Sendingen ble kåret til årets beste direktesending på radio. Anders fikk pris for sitt intervju med et norsk øyevitne som tilfeldigvis var på flyplassen i Brussel da bomben gikk av i mars i år, og som det viste seg at hadde opplevd terror før. Intervjuet ble kåret til årets beste radioøyeblikk.

– Alle kastet seg rundt

NRK Buskerud vant i går Prix Radio i kategorien årets direktesending.

Hør utdrag fra direktesendingen her.

NRK Buskerud vant Prix Radio for årest beste direktesending.

Det var jubel og glede blant kollegiet fra NRK Buskerud da de forstod at prisen for årets beste direktesending gikk til dem.

Foto: Lasse Mørkhagen

– Det er så moro at redaksjonen vår vant denne prisen. Vi vinner i konkurranse med noen av de største radioredaksjonenen i Norge. Det er kult, sier Anne-Marit Borgen Werring som var programleder for den timelange sendingen formiddagen den 2. september i fjor.

– Det er en pris til alle i redaksjonen. Alle bidro, sier hun.

Radiofolket hyller seg selv

Prisen ble delt ut under årets Radiodager i Oslo. Der er radiofolk fra hele landet samlet til faglig påfyll, prisutdeling og fest.

Borgen Werring forteller at ekstrasendingen ble bestemt etter hvert som meldingene tikket inn fra flere steder i fylket om at vannet bare fortsatte å stige.

– Når flommen steg ble alle sendt ut for å levere til alle nyhetsflatene til NRK, på radio, tv og nett. Vi kjente umiddelbart at her var det så mye viktig informasjon som måtte ut til folk i Buskerud. Derfor ville vi ha en times ekstrasending, sier Anne-Marit som mange kjenner igjen fra radio og TV i Buskerud.

Hun roser kollegaenes ekstra innsats denne dagen.

– Dette var en dugnadssendingen der alle i redaksjonen bidro, sier hun.

Reportere ut i felten

Reportere ble sendt ut til Vikersund, Mjøndalen, Kongsberg og Røyken for å rapportere på radio, TV og internett, både lokalt og på riks. Kjellere var blitt oversvømt, veier var blitt stengt og butikker som var fylt med vann.

– En slik direktesending viser også lokalkontorenes styrke i NRK, sier Borgen Werring som denne dagen egentlig var ferdig med sin arbeidsdag etter å ha vært programleder for morgensendingen mellom klokka 6 og 9.

Stolt redaksjonssjef

Caroline Bækkelund Hauge og Eivind Bulie

Caroline Bækkelund Hauge ble sendt til Vikersund der hun rapporterte om store ødeleggelser på grunn av vannmengdene. Her sammen med redaksjonssjef Eivind Bulie under prisutdelingen i går.

Foto: Lasse Mørkhagen

Redaksjonssjef Eivind Bulie var selv til stede da prisen ble delt ut i går.

– Jeg er selvsagt veldig stolt over det vår relativt lille redaksjon får til. Vi snur oss fort og rykker ut når situasjonen krever det. Denne prisen er på mange måter en seier for alle NRKs lokalredaksjoner som er til stede der folk i vårt land bor. Jeg er svært glad for å ha alle disse fine menneskene i redaksjonen; kolleger som gir jernet og gjør hverandre gode, sier Bulie.

Også ektemannen fikk gjev pris

Anders Borgen Werring takker for prisen for Årets Radioøyeblikk.

Anders Borgen Werring takker for prisen for Årets Radioøyeblikk.

Foto: Amalie Frøystad Nærø

Anne-Marit var ikke alene om å reise hjem til Drammen med en Prix Radio i veska. Mannen hennes, Anders Borgen Werring, som til daglig jobber i nyhetsavdelingen i NRK, vant prisen for Årets Radioøyeblikk med intervjuet han gjorde direkte med en nordmann som var øyevitne til terroranslaget mot flyplassen i Brussel i mars.

Han forteller at prisen kom som en stor overraskelse på ham.

– Det er selvsagt veldig hyggelig, sier han.

Overraskelse midt i intervjuet

Intervjuet som Anders ble belønnet for, ble gjort bare timer etter at bomben hadde gått av. Det var et direkteintervju på NRK Alltid Nyheter med Johan Tandberg som var øyevitne som var på flyplassen da det eksploderte.

Her kan du høre intervjuet som Anders Borgen Werring gjorde med Dag Tandberg fra flyplassen i Brussel.

– Under intervjuet fortalte mannen at han hadde opplevd dette før. Jeg ble selvfølgelig nysgjerrig og spurte hva han mente med det. Og da fortalte han at han hadde vært i regjeringskvartalet den 22. juli 2011.

Intervjuet som sikkert mange husker, ble altså radioøyeblikket i 2016.