NRK Meny
Normal

Scorer høyest på hotellbelegg blant storbyene

DRAMMEN (NRK): Drammen topper listen over høyest hotellbelegg blant storbyene i april i år, sammenlignet med i fjor. I 2013 sto derimot flere hotellsenger tomme på hotellene i Elvebyen.

Trine Bing

Hotelldirektør Trine Bingen gleder seg over at Drammen er nest best i landet.

Foto: Rubina Butt / NRK

Hotelldirektør ved Clarion Hotel Tollboden i Drammen, Trine Bingen, tror årsakene til flere bookinger i år kan være mange.

– Hittil i år har både svømmestevner, ridestevner og håndballcuper trukket folk. Sammen med konserthelger. Drammen gjør det godt i ukedagene, og når helgene blir booket opp av arrangementer gjør vi det godt hele året.

Tall fra Benchmarking Alliance, som samler inn tall fra hotellbransjen i hele Norden, viser at blant storbyene i Norge har Drammen det høyeste hotellbelegget.

Bare én by, Tromsø, hadde høyere utnyttelse av hotellkapasiteten samlet fra januar til april i år enn det Drammen hadde.

Uvanlig at Drammen topper

IMG_0085

Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

Foto: Wiederstrøm Hotel Consulting / NRK

Peter Wiederstrøm i hotellrådgivningsselskapet Wiederstrøm Hotel Consulting, har jobbet med statistikk i mange år, men har aldri opplevd lignende økning i Drammen før.

– At Drammen topper slike oversikter er uvanlig. En del av de andre storbyene har riktignok hatt færre bookinger i år enn i fjor. Drammen kommer dermed høyere på listen. Men det har vært stor vekst for Drammen, særlig i april.

– Belegget har dermed gått opp, fordi det har blitt solgt flere rom i år enn i samme periode i fjor.

Graf hotellbelegg

Drammen hatt en vekst i antall solgte hotellrom på solide 16,2 prosent fra januar til april i fjor til samme periode i år. Dette er den beste utviklingen blant storbyene.

Foto: Wiederstrøm Hotel Consulting / NRK

Mens hotellene i Drammen tidligere år har slitt med for få overnattingsgjester, har byen hatt en vekst i antall solgte hotellrom på solide 16,2 prosent fra januar til april i fjor til samme periode i år.

Tyder på en aktiv by

Tom Søgård

Tom Søgård har stor tro på at utviklingen med flere hotellbookinger vil fortsette.

Foto: Rubina Butt / NRK

Daglig leder i Byen Vår Drammen, Tom Søgråd, mener utviklingen er et tegn på en levende og aktiv by, både i forhold til næringsliv, kulturarrangementer og flere sportsarrangementer.

– Sier dette noe om utviklingen av byen?

– Vi har hatt en periode med ikke særlig gode hotellbeleggsprosenter, men dette kan være et tegn på at det er i ferd med å snu. Jeg snakker mye med hotellsjefene i byen, og de forteller at de har god tro på fremtiden, sier Søgård.

Satser på konferansehotell

Flere av hotellene i byen tilbyr gode avtaler for overnatting til konferansefolk i Drammen. Hyppige avganger med flytoget er også et stort pluss for Drammen som konferanseby.

Innen 2020 er to nye hotell planlagt ferdigstilt i byen.

Drammen har ikke en stor sal som kan romme over 500 mennersker. Det trengs for å få for eksempel en landskonferanse til byen. Dette er mål for et av de nye hotellene, avslutter Bingen.