NRK Meny
Normal

Dømt til 12 års fengsel for narkotikaforbrytelser

Tre menn er dømt for grov narkotikaforbrytelse, etter å ha smuglet store mengder flytende amfetamin på ølflasker inn til Norge.

Dømt for narkotikasmugling

Det var i slike flasker at de tre mennene skal ha smuglet flytende amfetamin. Dette er noen av flaskene fra beslaget.

Foto: Politiet

Tre menn fra Litauen som har vært bosatt i Øvre Eiker er dømt til lange fengselsstraffer for innførsel og oppbevaring av store mengder amfetamin.

To av mennene på 45 og 55 år er begge dømt til fengsel i 12 år mens den tredje mannen på 30 år er dømt til fem års fengsel.

30-åringen fikk strafferabatt etter å ha samarbeidet med politiet, noe som førte til pågripelsen av de to andre mennene.

Pågrepet i tollkontroll

Det var i november i fjor at Tollvesenet hadde en kontroll i Follo. Der stoppet de mannen i 30-årene som hadde ølflasker i bilen. Flaskene viste seg å inneholde flytende amfetamin, og mannen ble pågrepet.

Dagen etter pågrep politiet mennene på 45 og 55 år i forbindelse med overleveringen av amfetaminet. Dette skjedde ved Kjellstad i Lier, og det dreide seg om 4,8 liter flytende amfetamin.

Mennene har sittet sittet varetektsfengslet siden.

Les også:

Stort beslag

Gjennom den videre etterforskningen ble politiet ledet til en leilighet i Vestfossen.

Der det ble gjort beslag av flytende amfetaminbase og amfetamin i pulverform, i alt 5,6 kilo amfetamin i pakker og 2,5 liter flytende amfetamin.

Deler av beslaget var ferdig amfetamin i pulverform og deler er flytende amfetaminbase, som ved en forholdsvis enkel kjemisk prosess kan omdannes til pulver og blandes ut, ifølge politiet.

Økonomisk vinning

I dommen står det at retten mener de tre kun hadde økonomisk vinning som formål. Retten mener videre at ingen av de tre fremstår selv som brukere, og at de derfor har smuglet kun for å tjene penger.

Politiet beslagla i alt 2,5 liter flytende amfetamin, som i utblandet tilstand utgjør mellom 29 og 35 kilo amfetaminpulver.

Omgjort i brukerdoser er det snakk om ca. 130 000 brukerdoser med en gateverdi på ca. 10 millioner kroner.