Dømt etter innbruddstokt

Tre rumenske menn er dømt til flere års fengsel for en rekke innbrudd i hus på Østlandet.

Sølvtøy innbrudd

TYVEGODS: Dette er en del av tyvegodset som ble funnet i bilen til de tre.

Foto: Politiet

I flere av husene lå folk og sov da mennene blant annet tok ut lister av vinduer for å komme inn. Innbruddene skjedde over store deler av Østlandet våren og sommeren 2014.

Politiadvokat Ole Jacob Garder

Politiadvokat Ole Jacob Garder i Søndre Buskerud politidistrikt.

Foto: Ingvild-Anita Velde / NRK

– Boligtyverier er svært integritetskrenkende for dem som blir utsatt for det. Det er stor belastning for de fornærmede å vite at fremmede mennesker har vært inne i huset deres, sier politiadvokat Ole Jacob Garder.

En 32 år gammel mann er dømt til tre år og fem måneders fengsel, en 22 år gammel mann er dømt til tre år og tre måneder, mens en tredje mann (25) er dømt til fengsel i to år og ni måneder.

Straffen er noe lavere enn aktors påstand.

Fant store mengder tyvegods

De tre har sittet i varetekt siden de ble pågrepet på rømmen i Sverige sist sommer med bilen full av verdisaker fra innbrudd i Norge. Det ble funnet smykker, elektronikk, verktøy og andre verdisaker i bilen deres.

– Grove tyverier er øverst på prioriteringslista i samarbeidsprosjektet «Grenseløs.» Dette er noe vi følger nøye med på og prioriterer foran alt annet dersom det lar seg gjøre, sier Garder.

Mennene er i Drammen tingrett dømt for til sammen ni innbrudd blant annet i Eidsvoll, Ringerike, Andebu, Sandefjord og Sør-Odal. I tillegg er de dømt for tre innbruddsforsøk.