Dødsulykke på riksvei 7

En mann omkom etter å ha kollidert med en semitrailer ved Rotnheim. Mannskaper jobbet fra mandag ettermiddag til tirsdag morgen med å tømme traileren slik at veien kunne åpnes igjen.

Semitrailer etter dødsulykke på riksvei 7 i Gol

STENGT: Semitraileren sperrer veien etter kollisjonen med en varebil på riksvei 7 ved Rotneim i Gol. Den må tømmes for innhold før den kan fjernes fra ulykkesstedet og veien blir stengt i mange timer, ifølge politiet.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

En mann omkom etter en møteulykke på riksvei 7 ved Rotneim i Gol mandag ettermiddag. Den omkomne kjørte en varebil som frontkolliderte med en semitrailer.

Tilstanden til trailersjåføren er foreløpig ukjent, men mannen i 60-årene er sendt til Ringerike sykehus, opplyser politiet.

– Det var ingen andre enn de som kjørte bilene som er involvert i ulykken, sa politiets operasjonsleder Ola Fjellstad til NRK ved 14-tiden mandag.

Vitne meldte om vingling

Nødetatene ble varslet like før klokken 12.45. Vegvesenets ulykkeskommisjon kom sammen med politiet til stedet for å finne årsaken til kollisjonen.

Semitraileren kjørte oppover en bakke da varebilen kom kjørende i motsatt retning.

Et vitne politiet har snakket med sier varebilen kjørte vinglete før sammenstøtet. Ifølge operasjonsleder Ole Kristian Bækkedal hos politiet i Nordre Buskerud er det likevel for tidlig å slå fast hva som førte til dødsulykken.

– Det kan virke som at varebilen havnet i motgående kjørefelt, men nå må krimteknikere på stedet få gjort sine undersøkelser og politiet få avhørt flere vitner før vi kan si noe mer, sier Bækkedal ved 17.15-tiden.

Veien stengt lenge

Riksvei 7 ble stengt helt frem til åttetiden tirsdag morgen.

– Hengeren til semitraileren står fast og må tømmes før den kan bli fjernet. Arbeidet her kan ta hele kvelden og fortsette utover natta før veien blir åpnet igjen, sa Bækkedal mandag ettermiddag.

Laster Twitter-innhold