– Kvalt før hun ble lagt i fryseren

Kvinnen som ble funnet drept i Hemsedal den 15. desember, døde trolig av kvelning.

Drap Hemsedal

Det var i dette huset kvinnen ble funnet drept. Politiet bekrefter nå at hun lå i en fryser.

Foto: Tordis Gauteplass

Politiet startet drapsetterforskning, etter at en kvinne i 30-årene ble funnet død i en sokkelleilighet på Ulsåk i Hemsedal den 15. desember 2014.

I en pressemelding bekrefter politiet at kvinnen ble funnet i en fryser i ekteparets leilighet. Drapet skjedde uka før avdøde ble funnet av politiet.

Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men ifølge politiet er dødsårsaken trolig kvelning.

– Vi forholder oss til den foreløpige obduksjonsrapporten og går ut fra at hun ble kvalt før hun ble lagt i fryseren, sier etterforskningsleder Per Thomas Omholt ved Nordre Buskerud politidistrikt.

Per Thomas Omholt

Etterforskningsleder Per Thomas Omholt sier den foreløpige obduksjonsrapporten viser at kvinnen i 30-årene ble drept før hun ble lagt i en fryser.

Foto: Harald Inderhaug / NRK

Flere enn seksti vitner har blitt avhørt i Hemsedalsområdet. Ifølge politiet har alle forklaringene hatt betydning for saken.

– Avhørene handler i all hovedsak om den siktedes bevegelser før og etter drapet skal ha skjedd. Vi mener å vite hvilken dag hun ble drept, men vil ikke gå ut med den informasjonen, sier Omholt.

Kvinnens ektemann oppholdt seg i utlandet da politiet startet etterforskningen, men han ble pågrepet etter kort tid da han kom tilbake til Norge. Ektemannen er siktet for drap, og han sitter i varetekt. Han skal ifølge politiet ha innrømt at han har drept sin kone.

Både avdøde og den siktede er opprinnelig fra Irak. Ekteparet har to barn, og de er tatt hånd om av barnevernet.