Død person funnet i Hivjufossen

Regionlensmann Pål Mikkelrud opplyser at politiet har funnet en død person i Hivjufossen i Hallingdal.

Hivjufossen

STERKE KREFTER: Letearbeidet i Hivjufossen har vært vanskelig på grunn av svært sterk vannføring i fossen. FOTO: GUNNAR GRIMSTVEIT / NRK

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Funnet ble gjort av en elveredningsgruppe i 15.30-tiden i ettermiddag. Personen ble brakt ut av leteområdet med helikopter. Politiet presiserer at de nå vil foreta en sikker identifisering.

Siden søndag 24. juli har politiet søkt etter en amerikansk turist som skal ha falt i Hivjufossen i Hol. Politiet kan ikke bekrefte at det er den amerikanske turisten som er funnet omkommet, før de er ferdig med identifiseringen. Det er ingen andre savnede i området.

Funnet øverst i fossen

– Hvor i fossen fant dere personen?

– Funnet ble gjort i det øverste området i fossen. I en av kulpene der politiet hele tiden har sagt at det har vært aktuelt å søke. Vi er glade for at vi nå kan avslutte saken og at vi har gjort et funn. Det sier regionlensmann Pål Mikkelrud.

Krevende leteaksjon

Letearbeidet har vært krevende på grunn av høy vannføring i fossen og det har vært vurdert ulike tiltak som å lede vannet vekk.

– Det har vært store vannmengder som har gjort søket i fossen vanskelig. I dag så vi mulighetene fordi vannstanden hadde gått ned. Heldigvis gjorde vi funn i dag. Det er godt for alle parter at vi kan få avsluttet en sak som dette, sier Mikkelrud.

Politiet har ikke tatt stilling til hva som vil skje med Hivjufossen videre.