NRK Meny
Normal

DHK klare for kvartfinale i cupen

Men NRK måtte fortelle treneren hvem de skal møte.

DHK-trener Renè Hamann-Boeriths

DHK-trener Renè Hamann-Boeriths var svært fornøyd med å nå kvartfinalen i NM.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Jeg syntes laget skal ha kjemperos. Et lag som i den grad var klar til å spille kamp i dag. En glød og en gnist i laget, hvor vi jobber hardt forsvarsmessig og Torbjørn står en veldig god kamp, sier DHKs danske trener Renè Hamann-Boeriths til NRK.no.

Da hadde han nettopp sett DHK seile videre til kvartfinalen i cupen, etter å ha slått Follo 24–19 på bortebane.

– Vi har hatt noen problemer i de første seriekampene, og det har vi snakket mye om. Både på møter og sett på video. I dag løste vi disse problemene kjempebra, og all ros til spillerne på laget. Dette var en lagseier, sier han.

Blir klokere og klokere

DHK har slitt i seriestarten, men i cupen går det fortsatt fremover på drammensklubben. Og Hamann-Boeriths føler han lærer noe hver dag i jobben.

– Det er klart at når man starter et prosjekt som det her, og jeg er ny trener for laget, så blir man klokere for hver kamp man spiller. Både klokere på laget og på hver spiller, forklarer han.

Serieåpningen til DHK er på to strake tap, og er dermed den svakeste for den tradisjonsrike klubben, siden 1992/93 sesongen. I 4. runde i cupen mot Follo ledet DHK med 2 mål til pause, og dro sakte, men sikkert, ifra utover i andre omgang. Men treneren følte seg aldri helt trygg på seier.

– Håndball er et spill som går fort, så jeg gir ikke slipp et eneste sekund. Det kan vi ikke tillate oss i håndball. Det skal ikke så mye til. Jeg tror jeg sa til meg selv ett minutt før slutt at nå har vi den. Men jeg har det slik med meg selv at hvis vi kan vinne med 6 mål, så vil jeg heller det enn bare å vinne med 3 mål, sier Hamann-Boeriths.

– Men seieren gir mer selvtillit?

– Ja, det gir laget en kjempeboost selvsagt. Når man jobber med mange nye ting, så skal man jo også belønner med noen poeng. Det er jo det det handler om, forteller han.

Les også: – Jeg tror ikke vi tar seriegull i år

Kjente ikke til trekningen

Mens treneren og laget satt på bussen på vei tilbake til Drammen, ble kvartfinalene i cupen trukket. Der møter DHK vinneren av 4. runde kampen mellom Haslum og Sandefjord.

– Det vet jeg ikke noe om, ler dansken.

Når NRK informerer om at det blir Haslum eller Sandefjord, har han dette å si:

– Det er NM og alt kan skje, men det blir nok Haslum vi møter. Det tenker jeg egentlig ikke så mye på akkurat nå. Vi har vunnet en kamp, og det nyter vi. Og så får vi i morgen kikke på hva vi skal.

– Det viktigste er kanskje å få hjemmekamp i kvartfinalen?

– Ja, det er selvfølgelig positivt. Vi har kun spilt én enkel hjemmekamp hittil, så det er veldig positivt. Men det får vi ta til den tid, avslutter Hamann-Boeriths.