Normal

Det mest populære rennet i Norge

Ingen norske verdenscuprenn trakk flere internasjonale seere enn søndagsrennet i Vikersund. Verdens største hoppbakke er fortsatt en seermagnet.

Vikersund hoppbakke

Tv-seere lar seg fortsatt trollbinde av bildene fra verdens største hoppbakke.

Foto: Odd Vegard Kandal / NRK

De internasjonale tv-tallene fra Infront, som eier de internasjonale rettighetene i de fleste land, viser at hopp igjen er den mest sette sporten på tv om vinteren.

Blant annet er seertallene i Slovenia, dratt frem av en Peter Prevc i knallform, høye, mens tallene fra stornasjoner som Tyskland og Østerrike er stabile.

Og mest sett av alle verdenscuprenn i Norge? Søndagsrennet i Vikersund.

Stig Hamstad, president i organisasjonskomiteen i Vikersund

Skiflyvningspresident Stig Hamstad gleder seg stort over 13 millioner tv-seere under verdenscuprennet i Vikersund.

Foto: Anders Wam Bjerkeseth / NRK

– Det er kjempehyggelig å se slike tall. Ekstra hyggelig er det at det var hoppsøndagen som ble så fantastisk både når det gjelder været, publikum og ikke minst hopprestasjonene, sier skiflyvningspresident Stig Hamstad.

13 millioner seere

Hele 13 millioner seere benket seg foran tv-skjermen for å se hopperne kaste seg utfor hoppkanten i Vikersund, og sveve ned mot 250-metersgrensen. Dermed er ikke bare rennet mest sett av de norske rennene, det er tredje mest sett av alle de internasjonale rennene, hvis vi ser bort ifra den tysk-østerrikske hoppuka.

Røste

Erik Røste sier skidisiplinene har en imponerende markedsandel i Norge.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Våre verdenscuprenn i hopp har svært gode seertall. Søndagsrennet i Vikersund er på topp tre blant samtlige verdenscuprenn sist vinter når en ser bort ifra hoppuka. Men både Lillehammer og Trondheim følger opp med svært gode tall, noe søndagens Holmenkollrenn også tradisjonelt har, men som ble avlyst sist vinter, sier skipresident Erik Røste i en pressemelding.

– Imponerende markedsandel

Han understreker at tv-tallene viser at interessen for skiidrettene holder seg bra og fortsatt står sterkt i Europa.

– I Norge har også skidisiplinene en imponerende markedsandel. Helgesendingene på NRK står svært sterkt og nordmenn er opptatt av å følge med på skiidrett, noe vi er svært godt fornøyd med, sier Røste.

Selv om publikumstilstrømmingen under Vikersund-rennet var god, vil skiflyvningsledelsen jobbe for at enda flere blir med på festen rundt selve bakken.

– Planica og et par andre hoppbakker i Europa er helt unike når det gjelder folkefest og publikumstall. Selv om vi er veldig fornøyde med opplevelsen under verdenscuprennet i Vikersund, skal vi jobbe mot å skape et enda større folkehav og enda mektigere ramme rundt rennet, sier skiflyvningspresident Hamstad.