NRK Meny
Normal

– Deilig blir det først når vi har rykket opp

Men Rolf Magne Walstad er glad for å være tilbake i HBK.

Rolf Magne Walstad

Rolf Magne Walstad forlot Hønefoss i 2011. To år senere er han tilbake på Ringerike.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

– Deilig var vel kanskje å dra det langt, det blir det først når vi har rykket opp i slutten av oktober. Men det er gøy å være tilbake, sier Rolf Magne Walstad til NRK.no.

I 2011 forlot han Hønefoss til fordel for Brann. Men etter to år i Bergen, er han nå tilbake. Men litt betenkningstid trengte han.

– Både og. Jeg snakket med Niels Røine allerede i august, men da bestemte jeg meg for å fortsette to år til i Bergen sammen med Rune Skarsfjord og teamet der. Men så endret ting seg der, og da tok vi opp tråden på nytt igjen. Og så var jeg i tenkeboksen en periode i forhold til hva jeg ville, sier Walstad.

– Men når jeg først bestemte meg for å slutte i Bergen, så var det for så vidt et veldig enkelt valg å ta. Jeg møtte mange trivelige folk i Hønefoss og jeg vet litt om hva som kreves og trengs der oppe. Og jeg følte et hyggelig, godt og sterkt ønske om at jeg skulle komme tilbake, og da ble det et enkelt valg.

Er svært populær

Styreleder i HBK, Niels Røine, har tidligere sagt til NRK at det var veldig viktig å få tilbake Walstad i klubben, og at en undersøkelse gjennomført i klubben viser at den nye sportssjefen er svært populær.

Røine

Niels Røine er svært godt fornøyd med å ha Rolf Magne Walstad tilbake i Hønefoss.

Foto: Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix

– Det var veldig viktig. Han kjenner klubben godt. Vi har jo hatt en stor spørreundersøkelse, og gjennomført nærmere 40 intervjuer med de som er nærmest klubben. Rolf Magne kommer fantastisk godt ut blant alle ringerikinger og alle som har hatt noe med HBK å gjøre da han var her. Samtidig så er han en av landets absolutt beste og har størst oversikt over spillerlogistikk, forteller Røine.

Walstad selv sier det er hyggelig med ros, men at når han nå er tilbake har fortiden liten betydning.

– Det er veldig hyggelig, men det er ikke verdt noen ting hvis vi ikke lykkes med de tingene vi skal gjøre nå i vinter og inngangen til sesongen 2014, for da er det glemt. Det tar lang tid å bygge opp noe bra, men det går fort å rive ned noe hvis du er uheldig eller udyktig.

– Nå må vi spytte i hendene og jobbe beinhardt, og så får vi vise at det skrytet og den rosen vi har fått var fortjent. Klarer vi å gjenskape noe av det samme som det vi fikk til i 2011, så vil jeg være veldig stolt, sier Walstad.

Flere lokale spillere

En viktig jobb for den nye sports- og utviklingssjefen er å utvikle klubben og samarbeidet med både håndball- og ishockeymiljøet på Ringerike. Samtidig skal man bygge merkevare og dermed knytte til seg flere lokale spillere.

– Det er ikke bare et mål, men det er også et krav til HBK. Man er allerede godt i gang, men vi må ikke bli fornøyde med det vi har gjort hittil. Vi må ha ytterligere kraft og trykk i den prosessen, som gjør at det utvikles bedre treningsmiljøer i klubbene rundt oss. Resultatet av det blir forhåpentligvis at det kommer spillere som blir HBK-gutter i fremtiden.

Usikker på målsettingen

Walstad

Walstad vil ikke ut med noen målsetting enda, men fastslår at det skal bli vanskelig og vondt å møte HBK.

Foto: Josefsen, Jon-Michael / SCANPIX

Fortsatt er vi bare i desember, og klubben står fremdeles uten hovedtrener. Dermed er det vanskelig for Walstad å komme med noen klar målsetting før neste sesong.

– Vi er litt for tidlig til å utbasunere noen glassklar målsetting. Vi planlegger en sesong i 1. divisjon hvor vi skal slå hardt fra oss. Det skal bli vanskelig og vondt å møte oss. I slutten av januar eller starten av februar kan vi begynne å snakke om resultatmålsetting for sesongen.

– Men det er naturlig å tenke at et lag som rykket ned fra eliteserien, gjerne vil fortest mulig opp igjen?

– Jeg er ikke uenig med deg i det, avslutter Walstad.