Serveringsstedet ble ifølge Mattilsynet stengt fordi renhold og orden var så dårlig at det var fare for at den tilberedte maten ikke var trygg å spise.
– Det er ikke bra at et serveringssted har så dårlig renhold og orden at det må stenges på grunn av mulig helsefare, sier avdelingsleder i Mattilsynet i Søndre Buskerud, Rita Aina Kvennejorde.
Ni serveringssteder fikk pålegg om utbedringer som i hovedsak dreide seg om dårlig renhold, mangelfulle renholdsrutiner, mangler knyttet til håndvask, dårlig sikring mot skadedyr og utilstrekkelig styring av kjøletemperatur.
– Urovekkende tall
Mattilsynet kontrollerte først og fremst renhold og orden i områdene der mat tilberedes og lagres. Deretter sjekket de håndhygiene, lagring og håndtering av maten.
– Det er urovekkende at 10 av 34 serveringssteder ikke følger egne rutiner når det gjelder renhold. Orden og renhold er viktig for å sikre at ingen blir syke av maten, sier Kvennejorde.
Hun forteller at Mattilsynet vil fortsette sine kontroller.
– Vi forventer at serveringsstedene følger opp våre pålegg med nødvendige utbedringer. Vi fortsetter å prioritere tilsynsbesøk på serveringssteder, avslutter Kvennejorde.