NRK Meny
Normal

I kveld er de Adils hemmelige dansere

Fem gravferdskonsulenter fra Buskerud Begravelsesbyrå blir forvandlet til dansere.

Adils dansere

Kai Roar Bjerkeengen og Thomas Kollen er to av fem som i kveld blir å se dansende på TV.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

– Vi ble kontaktet av et produksjonsselskap som fortalte oss at prosjektet ville ta oss litt ut av komfortsonen. Men vi fikk aldri vite hva oppgavene var før vi takket ja. Vi hadde kanskje trodd at dette var snakk om å konkurrere mot andre yrker, eller første mann til toppen, eller noe sånt fysisk. Men vi sa ja til å delta, og fikk så servert hva det var snakk om og da var vi ikke så høye i hatten, forteller Kai Roar Bjerkeengen.

Med krum hals gikk de på oppgaven. Utfordringen med å holde alt hemmelig for øvrige kollegaer og familie ble imidlertid stor.

– Det var vanskelig å ikke kunne vi si det til våre øvrige kollegaer i byrået og heller ikke til kone eller barn hjemme. Det ble masse unnskyldninger for hvorfor vi var borte nesten hver eneste kveld i en periode på tre uker, fortsetter han.

Trente med Adil i tre uker

I tre uker pågikk treningen med Adil. Det ble noen spørsmål på hjemmebane for de fem gravferdskonsulentene.

– De lurte jo litt når vi drar av gårde i helgene også med treningsbag så jeg måtte si at vi hadde en fysisk oppgave vi skulle løse, som vi måtte trene på, forteller Thomas Kollen.

Produksjonsselskapet hadde en dekkhistorie klar.

– Vi ble instruert av Rubicon til å si at det skulle lages en dokumentar om bransjen og at vi skulle være med i den så det var det vi holdt på overfor kollegaer og andre, sier Kollen.

Adils dansere

De ble med på et prosjekt de ikke visste hva innebar. I kveld danser de på NRK 1.

Foto: Chetan Rastogi / NRK

Før opptakene ble programleder Adil Khan fraktet hemmelig i lokalene til Buskerud Begravelsesbyrå. Der måtte gravferdskonsulentene danse en og en foran kanskje en av Norges flinkeste og mest profilerte dansere.

– Det var ikke noe å trakte etter, ler Bjerkeengen.

Helsegevinst etter oppdraget

Bjerkeengen tok treningen på alvor og startet før dansetreingen satte i gang. Han har fått bedre helse etter deltagelsen.

– Jeg for min del er i mye bedre form, jeg ble inspirert av å delta. Siden jeg visste at det var noe fysisk begynte jeg å trene i forkant av opptakene og har heldigvis fortsatt med det etterpå, forteller Kai Roar.

– Angrer dere på at dere valgte å si ja til deltagelse?

– Nå har ikke jeg sett opptakene, men den tiden vi holdt på med dette her hadde vi det veldig moro, sier Thomas.

Endepunkt Drammens Teater

Etter tre uker med trening var det Drammens Teater som sto på programmet. Gravferdskonsulentene hadde invitert familie og venner til for å komme og se på en dokumentar om gravferdsbransjen.

– Vi var jo overrasket over hvor mange som fant det interessant. Det kom så mange at NRK måtte sett inn mange ekstra stoler. De begynte å vise dokumentaren, og det kom vel ett minutt av den og så var det lagt opp sånn at hele bildet revnet og lyden gikk, i samme øyeblikk kommer musikken på og vi inn på scenen, fortsetter Thomas.

I kveld kan du se resultatet på NRK 1 klokken 20.05.

Se trailer til programmet som går i kveld på NRK 1 her: