NRK Meny
Normal

Danser Nøtteknekkeren i jula

Ada Marthinsen er bak luke nummer 17.

Ada Marthinsen julekalender

Hun begynte med ballett tre år gammel. Siden har Ada Marthinsen danset på en rekke prestisjefulle scener både innenlands og utenlands. I desember danser hun beina slitne i Nøtteknekkeren som går på Operaen i Oslo.

Hva har gjort mest inntrykk på deg i år?

2016 har vært et år med mange nye inntrykk og opplevelser. Det er vanskelig å peke ut en spesifikk sak, men det å opptre i store balletter som Mesteraften og Nøtteknekkeren med Nasjonalballetten har gjort stort inntrykk på meg.

Hva er det fineste noen har gjort for deg i år?

Det fineste noen har gjort for meg i år, må nok ha vært på bursdagen min, da vennene mine hadde ordnet og pyntet på plassen min på Operaen. De hadde stelt i stand med gaver, kake og lys.

Hvordan feirer du jul?

Min jul er nok veldig preget av at jeg danser i Nøtteknekkeren nesten hver kveld i desember. Det gir meg en god julefølelse, i tillegg til veldig slitne ben. Julaften pleier vi å gå i julegudstjeneste i Bragernes Kirke. Så feirer vi med hele familien, både mormor, tanter, onkler, kusiner og fettere. I år feirer vi hos mormor, og da blir det tradisjonell julemat, med ribbe, medisterkaker, julepølser og riskrem til dessert.

Hva skal du lese i jula?

Jeg vet ikke helt hva jeg skal lese i julen ennå, men pappa gir meg ofte en bok i julegave. Jeg liker godt å koble av med en god krimbok.

Det gir meg en god julefølelse, i tillegg til veldig slitne ben.

Hvordan syns du Donald Trump bør lede USA?

Jeg håper han vil opprettholde det gode forholdet til Europa og Norge. Og at han viser et mer positivt kvinnesyn enn det vi har fått inntrykk av i valgkampen.

Hvis du var statsminister i Norge for en dag, hva ville du gjort?

Etter å ha bodd noen år i utlandet, synes jeg egentlig det var ganske så deilig å komme tilbake til Norge. Vi har det jo faktisk veldig bra her, og jeg synes statsministeren gjør en god jobb. Men dersom jeg hadde vært statsminister for en dag, hadde jeg prioritert mer til sykehus og eldrehjem. Jeg ville også gitt mer støtte til ungdom som ønsker å utvikle et spesielt talent.

Hvem skjuler seg bak luke nummer 18?

Ble rikskjent for ti år siden gjennom «Charterfeber» på TV3.