Hopp til innhold

88-åring fikk oppfylt drømmen

Da KORK kom til Modum, var det mange som fikk oppfylt drømmen. Lars Bottolfs var en av dem.

Tubaspiller Lars Bottolfs,(88) blir plukket ut som talent til Da KORK kom til bygda.

Se hvordan Lars Bottolfs reagerte da han fikk gledesnyheten, og hvordan han forberedte seg til sin opptreden.

For 88-åringen har hatt et ønske om å opptre sammen med Kringkastingsorkesteret. Gleden var derfor stor da programleder Linn Skåber troppet opp på øvelsen til Modum Janitsjar, nettopp for å gi Lars den overraskende og hyggelige beskjeden.

– De er de færreste forunt å kunne komme inn i et lokale for å fullføre en drøm, så jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk være med på det, sier Linn Skåber.

Linn Skåber

Linn Skåber følte seg nærmest som hjemme da hun kom til Modum.

Foto: Line Snekvik / NRK

Hun karakteriserer Lars som en ekte moing. Med en smule beskjedenhet, mente han at andre kanskje burde fått sjansen i stedet.

– Det første han sa til meg var at han ikke ville, fordi det er mange som er flinkere enn ham. Jeg fikk inntrykk at det er slik moingene er, at de setter andre foran seg sjøl, ler Skåber.

Hun vil ikke røpe hvordan det gikk med Lars under konserten med Kringkastingsorkesteret.

– Men jeg kan si at du kanskje blir mer nervøs enn du tror på forhånd. Du står med et svært orkester i ryggen, foran flere tusen mennesker. Å spille solo på tuba da, er kanskje verre enn å hoppe i Vikersundbakken. Men selv om jeg ikke kan røpe hvordan det gikk, tror jeg moingene kommer til å bli stolte av Lars, sier Skåber.

Tilbud om overnatting

Skåber sier hun har blitt tatt imot på en raus måte. Da hun spøkte med at hun ikke hadde noe sted å overnatte, var det et par stykker som mer enn gjerne ville tilby henne en seng.

– Jeg takket ikke ja, men det var bare fordi det hadde syntes så godt hvis jeg forlot hotellet, ler Skåber med sin velkjente latter.

Eksklusive klipp

Ikke alle NRKs team traff under sitt besøk i Modum, har fått plass i det endelige programmet "Da KORK kom til bygda Modum". En av dem var kioskeier Svein, som må skjære vekk en vegg i kiosken hvis han en gang skal slutte med kioskdriften. Hvorfor kan du se eksklusivt her på NRK.no.

I program 2 av Da KORK kom til bygda er vi i Modum.

– Jeg fikk lov til å tagge på veggen hans, uten å bli arrestert. Jeg har aldri skrevet på noens vegg før, så da ble jeg en stor stjerne, inni meg, sier Skåber.

Også Håkon Hauge Asbjørnsen ville gjerne gi sitt bidrag til programmet. I Vikersundbakken tente han 600 fakler som en hyllest til Linn Skåber og resten av NRKs team. Se innslaget med "Fakkel-Håkon", også det eksklusivt her.

Fakkelhåkon lager ordet KORK med fakler i Vikersundbakken

Gleder seg til å se programmet

Opptakene i Modum ble gjort i mars. Derfor blir det en slags mimrestund, både for Skåber og for moingene.

Programmet sendes på NRK1 lørdag den 29. november klokka 1955.

Hvordan blir det å se programmet på TV?

– Jeg er ikke så innmari glad i å se meg sjøl på TV, for jeg synes jeg ser penere ut i virkeligheten. Derfor blir jeg ofte skuffa. Men jeg er ikke hovedpersonen, så jeg gleder meg til å se igjen den opplevelsen jeg hadde, sier Skåber før hun fortsetter.

– Jeg skal se programmet sammen med en kompis og med sønnen min. Han er min største kritiker, men det blir morsomt å se det sammen med ham.

Synes han du er penest i virkeligheten eller på TV?

– Han synes ikke jeg er pen uansett, ler Skåber.

Prøvde seg som dirigent

Linn Skåber fikk selv prøve seg som dirigent. Se hvordan hun klarte seg her.