NRK Meny
Normal

Buskerud-kjørere på toppen av pallen

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen gikk til topps i NM-runden Rally Sørland lørdag, foran Anders Grøndal.

Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen fra Steinberg vant Sigdalsrally.

Frank Tore Larsen gir bånn gass mot NM-gull. Her fra Sigdalsrally i januar.

Foto: Oliver Alfredsen

Larsen fra NMK Modum og Sigdal fikk hard kamp fra Grøndal, men trakk det lengste strået i kampen om totalseieren.

– Det er stort å slå Anders. Han har vært i toppen nasjonalt i mange år, og han har deltatt i mange internasjonale løp også. Så vi er veldig fornøyd med det, sier Larsen.

Drammenser Anders Grøndal, som kjører for NAF Asker og Bærum, holdt lenge følge med teten, men da han valgte å trygge NM-poengene i sin klasse framfor å kjempe om totalseieren helt inn, dro Larsen fra og vant med 17,2 sekunder.

– Vi gikk fra tohjulstrekk til firehjulstrekk før sesongen, så det er over all forventning å kjempe om NM-gull allerede i år, sier Frank Tore Larsen.

Larsen kjører altså i den nye klassen for trimmede firehjulsdrevne biler. Det er egentlig i klassen over Grøndal, men det er liten forskjell på bilene.

– Begge har firehjulstrekk. Bilen hans har litt mer effekt, men jeg har nyere bil. Begge har noen fordeler og ulemper. I VM går disse bilene i samme klasse, så forskjellen er liten.

Les også:

Satser på NM-gull

Med seieren lørdag har Larsen vunnet alle fire NM-rundene denne sesongen, og det er den andre runden han vinner totalt. Sammenlagt leder han klart foran Svein Frustøl, som ble nummer tre i Rally Sørland, og Pål Try. Sistnevnte ble nummer fire.

Ved å sikre seg full pott i klassen for firehjulsdrevne gruppe N-biler overtok Grøndal ledelsen i NM-sammendraget. Han leder klassen foran Trond Sveinsvoll, som ikke har fått det til å stemme etter at vintersesongen ble avsluttet. Han måtte bryte på Sørlandet.

Det gjenstår tre NM-runder i år. Aurskog Høland Rally den 21. juni, Rally Hedemarken den 20. september og Rally Telemark den 4. oktober.

– Alle tre passer meg godt, så vi satser på å fortsette den gode steamen. Vi utvikler oss stadig, siden det er så nytt med firehjulstrekk for oss. Selv om målet er NM-gull i år, må vi jobbe enda hardere inn mot neste år, for da blir konkurransen enda større, sier Larsen.

– Er målet å kjøre flere rally-runder i utlandet?

– Ja, det er det, men ikke i år. Neste år, derimot, håper vi å kjøre både EM-løp og VM-løp, avslutter rallykjøreren.

NRK1 sender en oppsummering av Rally Sørland søndag klokken 1830.

(NRK/NTB)