NRK Meny
Normal

Broiler: – ALDRI prøv dette selv

Gutta i Broiler er fortsatt svar skyldig i om et halsbrekkende videostunt er ekte eller ikke, selv om de omsider har kommet med en uttalelse.

Den nye promoteringsvideoen til Broiler har skapt debatt i Norge.

Niklas Strandbråten risikerer tilsynelatende livet i videoen som ble publisert på Youtube på tirsdag. I høy fart kjører en bil direkte mot Strandbråten. Et speedometer som er lagt på i videoen, viser at hastigheten er over 150 kilometer i timen. Når bilen er bare få meter unna, hopper Strandbråten opp. Bilen suser under ham, og han lander trygt og uskadet på veien.

Saken blir nå etterforsket av politiet.

Videoen har fått sinnene til å koke, men i går ville ikke gutta i Broiler snakke med media for å bekrefte eller avkrefte om videoen er ekte eller ikke.

Ingen klare svar

Gutta befinner seg nå på ferie på Malta. De ønsker ikke å stille til et intervju i opptak, verken på radio eller TV.

NRK har i formiddag sendt en e-post med flere spørsmål til Mikkel Christiansen og Simen Auke i Broiler. De ønsker ikke å svare på noen av spørsmålene, men de kom likevel i dag med en generell uttalelse til pressen.

Om videoen er ekte eller ikke, nekter de å svare på.

I e-posten skriver de at de har stor respekt for både politiet og trafikketaten, og de oppfordrer fans og andre til å overlate slike stunt til profesjonelle.

– ALDRI prøv på noe som dette selv, skriver Mikkel Christiansen og Simen Auke i e-posten.

De ønsker altså ikke å kommentere om videoen er ekte, eller om den er manipulert, De nøyer seg med en kommentar som ikke gir noe klart svar.

– Vi er veldig glade for at både Niklas og bil har det bra i dag.

Tror videoen er forfalsket

Etter at flere norske medier i går omtalte saken, har flere eksperter hevdet at videoen er forfalsket. En av dem er NRKs ekspert Eirik Solheim. Som redaktør for NRK Beta, har han engasjert sine lesere for å finne svaret på om videoen er ekte eller manipulert.

– Har lyktes

I uttalelsen fra Broiler i dag, skriver de at Broiler handler om musikk og det å skape noe ikke mange har gjort før. Musikkduoens management, Sky Agency, er fornøyd med stuntet.

– Vi føler at vi har lyktes her, når de har slått sammen et viralt stunt og musikk, skriver Christoffer Huse og Trond Øivind Opsahl i Sky Agency.

DJ Broiler skriver autografer

Mikkel Christiansen og Simen Auke i Broiler skriver autografer. Bildet er tatt i mars 2013, da de besøkte NRK i Drammen.

Foto: Anders Nielsen / NRK