NRK Meny
Normal

Luksusbilselger Bråthen syk - møtte ikke i skifteretten

Luksusbilselger Geir Bråthen er syk, og møtte ikke i tingretten på første skiftesamling etter konkursen i Auto-Forum.

Drammen tinghus.

Bilselger Geir Bråthen kom ikke på skiftesamlingen i Drammen tinghus.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Auto-Forum

Auto-Forum holdt til på Åssiden i Drammen i 2011.

Foto: Harald Inderhaug / NRK
Christian Flemmen Johansen

Advokat Christian Flemmen Johansen representerer Geir Bråthen.

Foto: Heidi Elisabeth Odde / NRK
Advokat Martin Wøien Gilhuus

Advokat Martin Wøien Gilhuus er bostyrer etter konkursen i Auto-Forum.

Foto: Heidi Elisabeth Odde

Drammen tingrett har fått legeerklæring på at Geir Bråthen av helsemessige årsaker ikke kunne møte i skifteretten mandag morgen.

– Bråthen er syk og hadde ikke anledning til å være her i dag. Det vanskeliggjør saken, men han kan ikke noe for at han er syk, sier advokat Christian Flemmen Johansen som representerer Bråthen.

Mange krav

Det er kommet inn krav på til sammen 9,4 millioner kroner etter at luksusbilbutikken Auto-Forum ble slått konkurs i juli. Bostyrer Martin Wøien Gilhuus har aldri opplevd så mange og store krav etter en konkurs.

– Bråthen mener det er mangler i konkursberetningen. Jeg skal ha et møte med bostyrer for å gi ham informasjon og komme med Bråthens syn på saken, sier Christian Flemmen Johansen.

Flere kunder hevder de ble lurt av bilselgeren, Geir Bråthen, fra Drammen, blant dem er en rekke norske kjendiser. Bostyrer Martin Wøien Gilhuus sa i retten mandag at det er kommet inn krav fra 60 kreditorer. I tillegg har to ansatte fremsatt krav om lønn og feriepenger.

Solgte luksusbiler til toppene

I april i år fortalte NRK om bilselgeren Geir Bråthen fra Drammen som solgte luksusbiler til en rekke norske kjendiser og finanstopper. Omsetningen økte fra 24 millioner kroner til 187 millioner på ett år. Men plutselig var butikken stengt, og flere kunder og investorer hevder de ble lurt av bilselgeren. I tillegg skylder selskapet mye penger, men det er lite igjen av Auto-Forum.

– Det som har vært av verdier, det er solgt eller borte. Slik at når vi var på befaring i forretningslokalene kort tid etter konkursåpning, så var det kun noen klær og litt småting som lå igjen der, sammen med regnskap og bilag, men alt av store verdier er ute av boet, sier Wøien Gilhuus.

Det største kravet kommer fra investor Dag Høili. Han hevder han ble lurt av Bråthen da han investerte flere Koenigsegg i millionklassen i selskapet. Høili har bestilt og betalt en gransking av regnskapene for 2011.

Granskingsrapporten blir viktig i politiets videre etterforskning. I utkastet til granskingsrapporten, som NRK har fått tilgang til, kommer det frem at det finnes to regnskaper for 2011. Det er registrert 277 transaksjoner mellom selskapet og Geir Bråthens private konto. De fleste av disse transaksjonene er mindre utlegg og private uttak, men det dreier seg også om et større, ulovlig lån til en luksusbil, en Lamborghini.

Ferarri

Auto-Forum solgte luksusbiler til en rekke norske kjendiser og finanstopper. Denne Ferrarien stod parkert utenfor Bråthens hus i Drammen i april.

Foto: NRK