NRK Meny
Normal

Se bilen brase inn i treningssenter

Med bilen som rambukk knuste en mann i 50-årene inngangspartiet til et treningssenter i Mjøndalen tirsdag kveld. Ingen personer ble skadet.

En bil kjørte inn i lokalene til treningssenteret Stamina i Mjøndalen.

Overvåkningskameraet fra resepsjonen på treningssenteret viser mannens gjentatte forsøk på ta seg inn i bygget, før han etter hvert tar i bruk bilen.

De som trente på Stamina i Mjøndalen fikk seg litt av et sjokk da en bil plutselig braste inn i treningssenteret tirsdag kveld. Inngangspartiet ble knust, og det lå glass over alt. En av dem som trente var Nina Halgrimsen.

Nina Halgrimsen

Nina Halgrimsen var akkurat ferdig med å trene da bilen knuste inngangspartiet på Stamina.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

– Jeg ble både redd og sinna. Det så ut som et katastrofeområdet, sier Halgrimsen.

Overvåkningskameraet i resepsjonen fanget opp mannen før han kjørte bilen inn. Først forsøkte han å knuse vinduet med blomsterpotter som sto på utsiden, uten særlig hell. Da tok han i bruk bilen som rambukk. Bare tilfeldigheter gjorde at Halgrimsen ikke sto i veien.

– Jeg var akkurat ferdig med å dusje og var på vei ut. Da ringte broren min, og derfor tok det litt ekstra tid. Jeg hørte åtte dunk før smellet kom, sier Halgrimsen.

Så hvis ikke broren din hadde ringt, hadde du kommet midt opp i det?

– Ja. Jeg vil ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis jeg hadde gått ut litt før, sier Halgrimsen.

Pågrepet etter kort tid

Etter at mannen hadde knust inngangspartiet, rygget han ut igjen og etterlot seg et kaos av knust glass og ødelagte bygningsdeler. Han ble pågrepet etter kort tid i nærheten av treningssenteret.

Ingvild Lie Indergaard

Arbeidsdagen ble ikke helt som forventet for senterleder Ingvild Lie Indergaard ved Stamina Mjøndalen.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Mannen i 50-årene er mistenkt for promillekjøring. Han er nå innlagt på sykehus. Politiet har så langt ikke avhørt mannen, og de kjenner derfor ikke til mannens motiv.

– Han er ikke kunde hos oss, så vi skjønner ikke hvorfor han har gjort det. På meg virker det helt tilfeldig, sier senterleder Ingvild Lie Indergaard.

Holder åpent

Hun har i dag ringt rundt til ulike leverandører for få reparert skadene så fort som mulig. Senteret har ikke stengt til tross for de omfattende skadene.

– Selv om vi har helt åpent hus nå, skal vi få på plass en vegg i løpet av dagen, avslutter Indergaard.

Stamina

Hele onsdag har gått med for å reparere skadene.

Foto: Tordis Gauteplass / NRK