NRK Meny
Normal

Efteløtmoen friskmeldt

Det nye boligfeltet Efteløtmoen i Sandsvær er friskmeldt etter at rassikring er gjennomført. I dag fortsetter salget av eneboligtomter.

Efteløtmoen boligfelt
Foto: Sparebank1 Eiendom

Efteløtmoen er et landlig boligfelt beliggende i Sandsvær, om lag 10 kilometer syd for Kongsberg. Boligfeltet blei etablert for å styrke bosettingen i bygda og elevgrunnlaget ved Efteløt skole. Det ble lagt ut 29 eneboligtomter, men da kommunen skulle godkjenne boligfeltet for ett år siden blei det stilt krav om grunnundersøkelser.

Rasfare

Boligtomtene ligger på en sandbanke mot Numedalslågen og rasfare kunne ikke utelukkes. Salget av tomter stanset opp og utbyggingen av feltet ble utsatt.

– Nå har vi forsterket bredden mot Lågen med 3500 kubikkmeter stein og vi har flyttet store sandmasser for å sikre området. Det er gjennomført grunnboringer i hele feltet pluss området rundt skolen og kirken, sier Odd Mortensen i Kongsberg tomteselskap.

Friskmeldt

Nå er boligfeltet friskmeldt og salget av tomter gjenopptas i dag. 11 av de 29 tomtene er solgt tidligere. Tre hus er igangsatt hvorav ett allerede er oppført.

Boligfeltet i Efteløt

Fire av tomtekjøperne valgte å trekke seg fra kontrakten med tomteselskapet på grunn av utsettelsen som oppstod.

En av disse tomtene er allerede solgt på nytt, opplyser Odd Mortensen.

Bygdefolket mobiliserte

For tre år siden ville Kongsberg kommune endre skolestrukturen i kommunen, som ville innebære nedleggelse av Efteløt og Jondalen skoler. Bygdefolket mobiliserte og fikk i stedet kommunen til å legge ut nye boligtomter og på den måten styrke livsgrunnlaget for bygda og skolen.

Boligtomtene i Efteløt koster mellom 480 000 og 725 000 kroner.